slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πλησιάζει ο τοίχος με ταχύτητα

Του Μπάμπη  Παπαπαναγιώτου
Μετά την εντυπωσιακή παραδοχή του Γ. Μαντζουράνη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις υποκλοπές και τις «αποκαλύψεις» του πελάτη του, έκανε και μία ακόμα παραδοχή, ότι και οι 10 πολιτικοί που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια για τη Novartis «ήταν εξ αρχής αθώοι οι άνθρωποι».
Είναι ανατριχιαστικά κυνική η… απλότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη δραματική περιπέτεια 10 ανθρώπων και των οικογενειών τους επί σειρά ετών. Είναι προσβλητική για τη νοημοσύνη του πολίτη η ευκολία με την οποία αποδομεί αυτό που επί σειρά ετών καλλιεργούσαν με προκάτ δημοσιεύματα και διώξεις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, εισαγγελείς και δημοσιογραφικά βαποράκια. Και εν τέλει, είναι η ανύπαρκτη ηθική και ο «ωχαδερφισμός» ενός πολιτικού χώρου που προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να κάνει καριέρα με σημαία το «ηθικό πλεονέκτημα».




Ο χρήσιμος κ. Μαντζουράνης με την πρώτη παραδοχή του επεδίωξε έναν διπλό στόχο: 1. Να θωρακίσει τον Α. Τσίπρα και τον πελάτη του «ερευνητή» από τυχόν ποινικές περιπέτειες, εφόσον η Δικαιοσύνη μπει σε πιο βαθιά νερά και απαιτηθούν οι αποδείξεις, οι οποίες εδώ και 15 μέρες δεν έχουν προσκομιστεί. 2. Για να μην καταρρεύσει εντελώς το αφήγημα, δημιούργησε μια «νέα Novartis» με πρόθυμους προστατευόμενους μάρτυρες και νέες κουκούλες. Ετσι ώστε να συντηρηθούν η αερολογία και η υποτιθέμενη προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση. Υπάρχουν, λέει, οι μάρτυρες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να καταθέσουν, αρκεί να τους δοθεί καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα! Αν δεν τους δοθεί, εννοείται, η κυβέρνηση συνεχίζει τη «συγκάλυψη» του κέντρου των παρακολουθήσεων, «εγκέφαλος» του οποίου είναι ο Κ. Μητσοτάκης.

Κι εδώ ο χορός του παραλόγου αρχίζει να αποκτά ιλιγγιώδη ρυθμό και ταχύτητα. Κανένας πολιτικός, δικηγόρος ή δημοσιογράφος δεν μπορεί να αποδώσει καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα σε κάποιον που λέει ότι ξέρει. Πρώτα πρέπει να πει τι και πώς ξέρει, και μετά η Δικαιοσύνη -και μόνο αυτή- μπορεί να αποφασίσει αν το πρόσωπο μπορεί και πρέπει να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. Ούτε νοείται τέτοιο δημόσιο «νταραβέρι» με τη Δικαιοσύνη, «δώσε προστασία, για να σου πει». Το βάρος της απόδειξης συνεχίζει και θα συνεχίσει να βαρύνει τον καταγγέλλοντα. Και δεν νοείται ο συκοφαντούμενος να καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Το ακόμα πιο τραγικό, αλλά και ενδεικτικό τού αδιεξόδου στο οποίο πλησιάζει όλο το «σύστημα», είναι ότι ο κ. Μαντζουράνης, ο οποίος έθεσε το θέμα, είπε χθες το εξής απίστευτο, σε συνδυασμό και με την εμπειρία της Novartis: «Κάθε προστατευόμενος μάρτυρας μπορεί να λέει την αλήθεια ή να λέει παραμύθια»! Αλήθεια τώρα; Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, που στη συνέχεια έμειναν δύο, είπαν -αποδεδειγμένα πια- όχι την αλήθεια, αλλά παραμύθια. Γι’ αυτό και αθωώθηκαν και οι 10 πολιτικοί. Και έρχεται τώρα ο νομικός εκπρόσωπος των «ερευνητών» και των «κτητόρων των στοιχείων» και ζητά επανάληψη του θεάτρου της ανομίας και του παραλογισμού;

Προφανώς αισθάνονται ότι ο τοίχος πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα και θα πρέπει να βρουν τρόπο να μην κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Γι’ αυτό και κατασκευάζονται άλλοθι. Γι’ αυτό ζητούνται καταφανώς παράλογα και αδύνατα πράγματα. Και γι’ αυτό καταφεύγουν ακόμα και σε πολιτικές φαιδρότητες του τύπου «ας κάνει κάποιος μήνυση στον Βαξεβάνη», ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που έχει. Αστειότητες αστείων. Στη λίστα του «Documento» βρίσκονται και δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπουργοί που ήταν υπό παρακολούθηση -κατά τους καταγγέλλοντες- φοβούνται γιατί είναι εκβιαζόμενοι. Ας πούμε ότι είναι έτσι. Ο κ. Σπίρτζης και η κ. Γεροβασίλη γιατί δεν μηνύουν τον Βαξεβάνη, ώστε να του λύσουν τα χέρια; Εχουν να φοβηθούν κάτι ή είναι εκβιαζόμενοι κι αυτοί;



Αυτό το θέατρο του παραλόγου έχει κοντά ποδάρια. Και οι αντοχές τής δοκιμαζόμενης από πραγματικά προβλήματα κοινωνίας είναι πλέον μικρές. Το μπούμερανγκ φαίνεται να έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ18/11/2022
|
12:08
Τα υπερκέρδη των σούπερ μάρκετ και το «μπλόκο» στο «καλάθι του νοικοκυριού»


ΑΙΧΜΗ

Ο «ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ» ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Μέσα από τη συχνότητα του ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» επέλεξε ο Γ. Βαρουφάκης να πυροβολήσει «εξ επαφής» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική ομάδα που είχε το 2015. Δεν μπορούσε να το πει πιο καθαρά και με μεγαλύτερη σαφήνεια: «Είχαμε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους δύο, τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Νίκο Παππά, πως ναι μεν θα προσπαθούσαν να βρουν αρχικά λύση για το χρέος εντός της ευρωζώνης, αλλά άμα έφταναν σε ρήξη θα προχωρούσαν, αν χρειαζόταν, στη μετάβαση στη δραχμή». Είπε κάτι καινούργιο; Οχι, δεν είπε κάτι άγνωστο, αλλά όπως και να το κάνει κανείς, έχει άλλη χάρη και επισημότητα όταν το ομολογεί δημοσίως και απερίφραστα ο τότε υπουργός-χειριστής των διαπραγματεύσεων. Πρόκειται για ιστορική καταγραφή. Αλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων του «Οχι» και του τότε ΣΥΡΙΖΑ, το κατάλαβε όταν ο Α. Τσίπρας έκανε την επική κωλοτούμπα μετατρέποντας το «Οχι» σε «Ναι». Αυτό το κατάλαβαν οι πολλοί. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη, μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 και μέχρι σήμερα, βλέπει τις πλάτες της Ν.Δ. Ο εμπαιγμός που έκανε τότε δεν ξεχνιέται. Κι όπως φαίνεται δεν ξεπλένεται με δυο-τρεις εκλογικές ήττες. Είναι ανεξίτηλη ουλή στο πολιτικό του πρόσωπο. Εκτοτε, ο Α. Τσίπρας είναι σαν τον «Σημαδεμένο». Με το «σημάδι» να χαλάει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του πολιτικού ανδρός. Γι’ αυτό είναι καταδικασμένος να προσπαθήσει να πολεμήσει μέσα στη λάσπη. Αλλά πρέπει να έχει και αντίπαλο. Μόνος του δεν είναι πόλεμος. Είναι μοναχικός πολιτικός μαζοχισμός.

ΣΥΡΙΖΑ… Λιβύης

Μετά το διάβημα του Α. Τσίπρα στον Γάλλο πρέσβη για επαναδιαπραγμάτευση της ελληνογαλλικής συμφωνίας, χθες ένα ακόμα σοβαρό διπλωματικό θέμα έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που έγινε στην Τρίπολη της Λιβύης κι ανάγκασε τον Ν. Δένδια να μην κατέβη από το αεροπλάνο και να φύγει για τη Βεγγάζη, προκειμένου να συναντηθεί με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Η κυβέρνηση της Τρίπολης ζήτησε από τον Ν. Δένδια να κάνει μια στάση στην Τρίπολη, ώστε να συναντηθεί μόνο με τον πρόεδρο Μένφι. Ωστόσο, στο αεροδρόμιο τον περίμενε η ΥΠΕΞ της Λιβύης, Νάιλα Μανγκούς, η οποία πριν από λίγες μέρες είχε υπογράψει με τον Μ. Τσαβούσογλου τουρκολιβυκή συμφωνία που βασίζεται στο ψευτο-τουρκολιβυκό μνημόνιο. Ευλόγως ο Ν. Δένδιας αρνήθηκε τη συνάντηση με την ομόλογό του της Λιβύης, η οποία εκπροσωπεί μια κυβέρνηση της οποίας η θητεία έχει λήξει και είναι απροκάλυπτα φιλοτουρκική. Δεν είναι τυχαίο ότι η διακίνηση της είδησης για το διπλωματικό επεισόδιο, όπως και η δήλωση για την απόφαση της Λιβύης να ανακαλέσει τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα, έγιναν μέσω του τουρκικού πρακτορείου Anadolu. Σε αυτές τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για «αντιφάσεις και αντιθέσεις μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια» και «έλλειψη εθνικής στρατηγικής που κοστίζουν στην εξωτερική πολιτική της χώρας». Το έφερε από δω, το έφερε από κει, και πάλι στις… υποκλοπές το γύρισε…

ΕΠΙΔΗΜΙΑ… ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ;

Σαν να συντονίστηκε το σύμπαν ή σαν να έπεσε επιδημία γαστρεντερίτιδας χθες στους συνηγόρους των εγκαλουμένων από τον Γρ. Δημητριάδη. Ως διά μαγείας χθες, που θα εκδικαζόταν η αγωγή του τέως γ.γ. του πρωθυπουργού για δημοσιεύματα τα οποία τον ενέπλεκαν στη μετοχική σύνθεση εταιριών που ασχολούνται με λογισμικά υποκλοπών, οι συνήγοροι της «Εφ.Συν.», του Reporters United και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη δήλωσαν κώλυμα. Ολοι μαζί. Και προφανώς τυχαία… Οι εναγόμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή για τις… 25/1/2024! Η γαστρεντερίτιδα προφανώς «θερίζει», εκτός από συνηγόρους, και την ίδια τη Δικαιοσύνη, η οποία βρήκε δικάσιμο μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: