slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φ. Μαυρομμάτης: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πασαρέλα για φωτογραφίες ούτε εκβιάζεται ούτε είναι όμηρος κανενός. Ας καταλάβουν ότι ούτε εκβιάζω αλλά ούτε εκβιάζομαι

(Φωτογραφία αρχείου: Cyclades Voice)
Με την επισήμανση, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκβιάζεται ούτε είναι όμηρος κανενός, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Φώτης Μαυρομμάτης, το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, μετά τη διαπίστωση ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση δεν ήταν δυνατό να γίνει αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι (16 συνολικά), δεν παρέστησαν και έτσι δεν υπήρξε η απαραίτητοι απαρτία. Παρόντα ήταν 11 μέλη από το συνδυασμό του Δημάρχου, Δημήτρη Λιανού. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε, ότι τέτοιου είδους τακτικές από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα προκαλούνται και το επόμενο διάστημα για να μην μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση...

Ο κ. Μαυρομμάτης ανέφερε ακόμη, ότι το έγγραφο με το οποίο διαμαρτυρόταν σύσσωμη η αντιπολίτευση γιατί συνεχίζονται οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και στο οποίο αναφερόταν ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν θα παραστεί αν δεν αλλάξει αυτό και αν δεν γίνει η συνεδρίαση δια ζώσης, εστάλη, όπως είπε, το βράδυ της Δευτέρας προς τα τοπικά μέσα μόνο και μόνο για να κάνουν διαφήμιση στους εαυτούς τους, ενώ μόνο με ηλεκτρονικό μήνυμα έφτασε στο Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Εμάς δεν μας ειδοποίησε κανείς και πληροφορηθήκαμε για το έγγραφο το βράδυ της Δευτέρας από τις ιστοσελίδες", πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Μαυρομμάτης σημείωσε, ότι προφανώς με αυτή τη στάση, η αντιπολίτευση στο σύνολό της ήθελε να καταδείξει ότι απαρτιζόμενη συνολικά από 16 δημοτικούς συμβούλους μπορεί να καθορίζει αν θα διεξάγεται μια συνεδρίαση, υπογραμμίζοντας, ότι όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε σύντομα στις 8 Οκτωβρίου 2023 στον α΄ γύρο των Δημοτικών Εκλογών.

Εξέφρασε δε τη θλίψη του για την αναφορά που γίνεται στο έγγραφο, ότι όταν γίνονται με τηλεδιάσκεψη οι συνεδριάσεις δεν δίνεται δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν πολίτες και φορείς, κάνοντας λόγο για κροκοδίλεια δάκρυα από την αντιπολίτευση.

Το έγγραφο δεν ήταν υπογραμμένο από όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης, παρά μόνο από τους τρεις επικεφαλής των ισάριθμων δημοτικών παρατάξεων και τους δυο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, πρόσθεσε ο κ. Μαυρομμάτης, ενώ δεν πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο και συνεπώς ένα τέτοιο έγγραφο είναι ανυπόστατο.

Μάλιστα, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να υπογράφεται ένα τέτοιο έγγραφο από ένα δικηγόρο (Βασίλη Βρούτση) και έναν πρώην Δήμαρχο (Λεονάρδο Χατζηανδρέου), που πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ανυπόστατο, όπως γνωρίζουν, ότι από τη στιγμή που εκδόθηκε η πρόσκληση για τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, δεν μπορεί να αλλάξει.

Ακόμη, εξέφρασε την απορία πώς είναι δυνατόν ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης που έχει κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση επανειλημμένως όταν ήταν αντιδήμαρχος, να συνυπογράφει το έγγραφο.

Όλα τα χρόνια, 4 ως αντιπρόεδρος και 12 ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έχω ως μέλημά μου να διαφυλλάσσω τη νομιμότητα των συνεδριάσεων και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, σημείωσε ακόμη ο κ. Μαυρομμάτης.

Σημειώνοντας δε, ότι θα μπορούσε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει ως έκτακτη, είπε, ότι δεν επιλέγει αυτήν τη φορά να γίνει έτσι και η πρόσκληση θα γίνει και πάλι για τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα (19:00) και με τα ίδια θέματα.

Εάν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν υπάρξει απαρτία, η συνεδρίαση θα γίνει μετά την τρίτη πρόσκληση, πρόσθεσε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τι είπε ο κ. Φ. Μαυρομμάτης

Δανάη Μαύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: