slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περί Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Του Απόστολου Κ. Ψαρρά Από τις Απόψεις των Ναξιακών Καιρών του φύλλου Σεπτ - Οκτωβ 2022
Ένα από τα διασημότερα ζευγάρια του Χόλυγουντ, των περασμένων δεκαετιών, ήταν ο Πωλ Νιούμαν ( Paul Newman) και η Τζόαν Γούντγουορντ (Joanne Woodward), οι οποίοι υπήρξαν ανδρόγυνο επί 50 χρόνια (1958-2008).
Όταν κάποτε ρωτήθηκε ο Πωλ Νιούμαν, γιατί δεν κοίταξε τόσα χρόνια άλλη γυναίκα, απάντησε: Εντάξει παιδιά να κοιτάξω άλλη γυναίκα, αλλά τουλάχιστον να είναι καλύτερη από την Τζόαν.
Έτσι και τώρα με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο μας.
Σύμφωνοι, να αλλάξουν τον Λιανό, όσοι θεωρούν ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δεν επιλύει, ούτε αντιμετωπίζει επαρκώς τα προβλήματα του Δήμου.
Αλλά δεν συμφωνείτε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει ο επίδοξος διάδοχός του να είναι καλύτερος από αυτόν;
Μήπως πρέπει οι επώνυμοι, που κρυφά και φανερά για προσωπικούς, ιδιοτελείς και μόνον λόγους, πρωτοστατούν σ' αυτές τις ίντριγκες και αδιαφορούν για τις συνέπειες να …σοβαρευτούν;;
Στη συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Μανώλη Πολυκρέτη, μίλησαν διάφοροι τους οποίους, όπως και τους πιο πάνω ιντριγκαδόρους – το σημειώνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων- κρίνουμε από πολιτικής-κομματικής και μόνον απόψεως, διότι κατά τα άλλα είναι φίλοι και συμπαθέστατοι συμπολίτες μας.
Ακούσαμε λοιπόν μεταξύ των άλλων σ' αυτή τη συνέντευξη και τον πρώην Δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη, να υπεραμύνεται και να ανησυχεί για την τύχη και τα «σπλάχνα» της παράταξης με την οποία είχε εκλεγεί Δήμαρχος. Ευχήθηκε μάλιστα στον Μανώλη Πολυκρέτη «από ψυχής»
καλή επιτυχία
!
Εύχεται βεβαίως «εκ του ασφαλούς» ο πρώην Δήμαρχος, διότι όταν ο Μανώλης Πολυκρέτης έχει την υποστήριξη του Θανάση Καραβία που δήλωσε, συνεπής με ότι πίστευε εδώ και 40 χρόνια, ότι «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει κόμμα!!», αλλά και του στρατηγού Κώστα Βερνίκου, τότε «η παράταξη και τα σπλάχνα της» σίγουρα θα θριαμβεύσουν.
Ένα είναι βέβαιον και να το θυμούνται καλά. Ακόμη και αν επιτύχουν να χάσουν τον Λιανό, οι ίδιοι πολιτικά και κομματικά θα διασυρθούν . Αν ενδιαφέρονται μόνο για το πρώτο και αδιαφορούν για το δεύτερο ας προχωρήσουν !
Απόστολος Κ. Ψαρράς
Από τις Απόψεις των Ναξιακών Καιρών του φύλλου Σεπτ - Οκτωβ 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: