slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευδοκία Κατσάνη Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων : "Δώσε Κλώτσο να Γυρίσει"







Κ το κλωτσο δόθηκε χθες στην έναρξη ενός τριημέρου φεστιβάλ που πραγματοποιείται στον όμορφο και γραφικό Καλόξυλο με διοργανωτές τον κ. Καμβύση Γιώργο και τον κ. Χωριανοπουλο Φλώριο και συνδιοργανώτρια όπως πάντα σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα των νησιών μας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ένα φεστιβάλ που έχεις ως στόχο να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή που σήμερα ενδεχομένως να νοσταλγούμε. Σε μια εποχή μακριά από τεχνολογία, που η ανθρώπινη σχέση και η προσωπική επαφή ήταν άμεση και καθημερινή, που υπήρχαν επαγγέλματα που χάθηκαν στο πέρασμα των ετών.
Στον γραφικό Καλόξυλο θα δείτε σε κάθε στενό και ένα από αυτά, έναν λατερνατζη, έναν πλανόδιο παγωτατζη, έναν τσαγκάρη, έναν αγγειοπλάστη και πολλά άλλα.
Ένα φεστιβάλ για μικρά και μεγάλα παιδιά καθώς έχει δράσεις όπως το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, παραστάσεις με τον δημοφιλή σε μικρούς και μεγάλους Καραγκιόζη, αφήγηση παραμυθιών από την Ναξιωτισα ηθοποιό κ. Κατερίνα Γαβαλά, μουσική βεγγερα όπως γινόταν παλιά στα χωριά μας υπό την επιμέλεια του κ. Αλεξάνδρου Καλογερά, ενώ την Κυριακή κορυφώνεται με την συναυλία των καλλιτεχνών Στάθη Δρογώση, Μανώλη Φάμελο και Οδυσσέα Τσάκαλο.
Μια ευχάριστη δροσιστική νότα στην μέση του καλοκαιριού που στους μεγαλύτερους θα αφυπνίσει σίγουρα όμορφες νοσταλγικές μνήμες και στους νεότερους θα τους μεταφέρει σε μια άλλη Ελλάδα της δεκαετίας του 1930.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν σκληρά γι'αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα!
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες και συνδιοργανώσεις που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας!
Ευδοκία Κατσάνη
___________________________________
Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: