slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης προς Γ. Γεωργαντά: «Η Πολιτεία δεν πρόσεξε τον Κτηνοτρόφο, να τον βοηθήσει τώρα!».

 Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό των κτηνοτρόφων και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε πολύτιμα για εκείνους είδη έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αυτήν την φορά απευθυνόμενος στον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, στον «αέρα» της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.
«Η Πολιτεία δεν πρόσεξε τον Κτηνοτρόφο. Αν δεν υπάρξει κρατική επιδότηση οι κτηνοτρόφοι μας θα σφάξουν όλα τα ζώα τους, θα τελειώσουν!», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Δ. Καπούνης, ο οποίος, μάλιστα, ρώτησε τον Υπουργό τι θα συμβούλευε τον δικό του πατέρα, που ήταν κτηνοτρόφος, να κάνει σε αυτήν την δύσκολη περίσταση: να κρατήσει ή να σφάξει τα ζώα του;

Σκιαγραφώντας το μέγεθος του προβλήματος, ο Δ. Καπούνης εξήγησε και σε τι οφείλεται η έλλειψη της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ πρόσθεσε πως άλλοι τομείς της οικονομίας επιδοτήθηκαν σημαντικά αλλά όχι ο πρωτογενής.

Ακούστε τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη στο 03:07 και στο 11:15 του παρακάτω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: