slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: «Επιλέγουμε την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων και της ανάπτυξης»


Για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων προοπτικών, νέων θέσεων εργασίας και υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο «Αναπτυξιακός  Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».  

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, παρά τις σοβαρές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι οι τομείς, στους οποίους πρέπει να επενδύσουμε είναι η Πράσινη Μετάβαση, η Ψηφιακή Μετάβαση, η καινοτομία, η έρευνα και η ανάπτυξη, οι οποίοι και προωθούνται με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και δυνάμει των οποίων η χώρα μας θα επιτύχει οφέλη τόσο οικονομικά, όσο και επενδυτικά και θα μπορέσει να συναγωνιστεί τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στα δεκατρία καθεστώτα κρατικών ενισχύσεων που θεσπίζονται, οι κατηγορίες των οποίων καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων, η πράσινη μετάβαση, η αγροδιατροφή, ο τομέας της μεταποίησης, οι τουριστικές επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα εξειδικεύοντας έτσι την πολιτική της Κυβέρνησης και στηρίζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Τέλος, ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη μνεία στις νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες αφορούν τις τουριστικές επενδύσεις στο νησιωτικό χώρο και ιδιαίτερα τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών μονάδων τριών αστέρων, αλλά και τις επενδυτικές δυνατότητες που δίνονται στα νησιά 3.000 κατοίκων, οι οποίες θα ενισχύσουν τη δυναμική τους στον τομέα του Τουρισμού, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κρατικές ενισχύσεις πρέπει να δίνονται ισάξια σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ώστε να μην υπάρχει ανισότητα και νησιά δύο ταχυτήτων. 

 «Για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρωτοπορεί. Θωρακίζουμε την οικονομία μας, ακολουθώντας μία στοχευμένη επενδυτική στρατηγική, ενισχύοντας την τεχνολογία και την καινοτομία. Για να καταστήσουμε τη χώρα μας κοινωνό των διεθνών εξελίξεων και αξιόπιστο και σημαντικό παίχτη της διεθνούς και να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο»,  είπε ο κ. Φόρτωμας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: