slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Μαράκης : Νομικά καλύπτονται σε όλα, ηθικά κοινωνικά, πολιτικά όμως ;



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε,ο  δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,κ Γιάννης Μαράκης καταγγελει  την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, του Δήμου Νάξου για  εγκριση  κατά πλειοψηφία δύο  συμβάσεων τις οποίες  τη μια περίπτωση χαρακτηρίζει ως δαπάνη περιττή και τη δεύτερη ως δαπάνη σκανδαλώδη! Επισης καταγγελει οτι αποτελεί καθημερινή πρακτική της δημοτικής αρχής, το μοίρασμα δημοτικού χρήματος σε φίλους και αρεστούς με μόνο στόχο τη διαχείριση του εκλογικού ακροατηρίου, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες για μικρά και μεγάλα έργα είναι επιβεβλημένη. Ξεκαθαρίζει δε, ότι οι μέρες του "βάζουμε πλάτη" για να γίνει κάτι στον τόπο, τέλειωσαν...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Μαράκη:

"Η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του δήμου μας προέβη, με απόφαση κατά πλειοψηφία, σε δύο συμβάσεις ξεκάθαρης λογικής κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας.

3.600 ευρώ για μεταφορά χριστουγεννιάτικων κατασκευών.
Δαπάνη που κρίνεται περιττή μιας και ο δήμος διαθέτει οχήματα για την εν λόγω μεταφορά.
Δαπάνη που κρίνεται αδιαφανής μιας και για ακόμα μια χρονιά η συγκεκριμένη δαπάνη οδηγήθηκε με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένους ίδιους με πέρυσι δύο ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., αποκλείοντας άλλους συντοπίτες μας και αφαιρώντας την δυνατότητα για καλύτερη τιμή.

3.080 ευρώ για λήψη και εκτύπωση φωτογραφιών στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων.
Δαπάνη που κρίνεται σκανδαλώδης μιας που κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος της επιχείρησης και αντιδήμαρχος κ. Σέργης δήλωσε πως η συγκεκριμένη σύμβαση γίνετε για να καλύψει οφειλές προς συγκεκριμένο εργολάβο μιας και προηγούμενες εργασίες του δεν μπορούσαν λόγο νομιμότητας να πληρωθούν.

Η σπατάλη και το μοίρασμα δημοτικού χρήματος σε φίλους και αρεστούς αποτελεί καθημερινή πρακτική της δημοτικής αρχής, με μόνο στόχο την διαχείριση του εκλογικού ακροατηρίου.
Την ίδια στιγμή οι ανάγκες για μικρά και μεγάλα έργα στον τόπο μας κρίνεται επιβεβλημένη και η Δημοτική αρχή λάμπει δια της απραξίας της.

Οι μέρες της σιωπής μας, του βάζουμε πλάτη για να γίνει κάτι στο τόπο, τέλειωσαν, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις ''σκοτεινές'' δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και να παλέψουμε με κάθε τρόπο για την επαναφορά την νομιμότητας και της λογικής, κάτι που θα πράξουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: