slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Ανδρουλάκης “κοπιάρει” τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες και τον Σολτς


Παρά τις κατηγορίες που δέχεται ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά προς τα πού κινούνται τα πράγματα στα “κεντρικά” της Ευρώπης…



ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξάρτητα από ό,τι λέγεται και γράφεται για το ποιος στηρίζει παρασκηνιακά ποιον στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙ.ΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ένα είναι το σίγουρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί επιχειρηματολογία που θυμίζει εκείνη των Ευρωπαίων Σοσιαλοδημοκρατών, και πιο συγκεκριμένα του Όλαφ Σολτς! Απο ό,τι φαίνεται, παρά τα όσα τον κατηγορούν, δείχνει να γνωρίζει καλά προς τα πού “κινούνται” τα πράγματα “κεντρικά” στην Ευρώπη! Για παράδειγμα, η έκφραση που είπε στο χθεσινό δελτίο του OPEN (μετά το 12:00): “Η Ευρώπη να αγοράζει κεντρικά φυσικό αέριο με μακροπρόθεσμα συμβόλαια για να υπάρχει μια σταθερότητα των τιμών ….” και γενικά τα όσα έχει πει τις τελευταίες εβδομάδες το αποδεικνύουν. Εξάλλου, στην Ευρωβουλή βρίσκεται και γνωρίζει καλά τα πάντα, αφού όλες οι αποφάσεις πλέον περνάνε απο Βρυξέλλες = (Βερολίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι δηλαδή), αντίθετα το εγχώριο πολιτικό σύστημα δείχνει να μην καταλαβαίνει πως αλλάζουν παρασκηνιακά οι συσχετισμοί και τα συμφέροντα.

Στην Ελλάδα συμπεριφερόμαστε κάπως αποκομμένα απο την υπόλοιπη Ευρώπη και απο τα συμφέροντα που αναπτύσσονται εντός της ΕΕ με τους “νέους” συμμάχους της! Δεν έχουμε καταλάβει ποιοί “ανέβασαν” τον Όλαφ Σόλτς στην εξουσία, “έριξαν” τον Κούρτς στην Αυστρία, έφεραν το αποτέλεσμα έκπληξη στις εκλογές στην Τσεχία, ποιοί μετέφεραν τους μετανάστες -με αεροπλάνα της Turkish Airlines- στη Λευκορωσία για να δημιουργήσουν προβλήματα και γιατί η Αμερική στηρίζει τόσο Πολωνία και Ουκρανία, μεταξύ άλλων…

Στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι η Αμερική θα “αφήσει” την Τουρκία, ενώ στην πραγματικότητα η Αμερική είναι εκείνη που “ρίχνει” τον Ερντογάν για να πάρει πάλι τον έλεγχο της Τουρκίας και να αυξήσει τα πρόβλημα στη Ρωσία. Επίσης, απο τα ελληνικά ΜΜΕ “πέρασε” στα “ψιλά” η είδηση του πρώτου τρένου (εδώ) από τη Σανγκάη στο Αμβούργο πριν εναν μήνα, ενώ στην πραγματικότητα τα πάντα γίνονται κυρίως για αυτόν τον λόγο, δηλαδή τον έλεγχο του παγκόσμιου εμπορίου (εμπόριο, τρόφιμα, logistics). Οι Αμερικάνοι “τρέμουν” στην ιδέα οι Κινέζοι να κατασκευάσουν δεκάδες σιδηροδρομικές γραμμές ταχείας κυκλοφορίας απο την Κίνα προς την Ευρώπη, γιαυτό “ελέγχουν” Πολωνία και Ουκρανία, διότι έτσι “κόβουν” στη μέση τη διαδρομή και τα πλάνα τους! Απο την άλλη, οι Ρώσοι έχουν πάρει τον έλεγχο του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν. Απο το 2010 μέχρι το 2020, οι Κινέζοι κατασκεύασαν 29,000 χιλ. σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας κυκλοφορίας! Έχουν αναπτύξει μια απίστευτη τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο τομέα. Αν ο NordStream 2 είναι μία μαχαιριά στα Αμερικάνικα συμφέροντα, ένα σιδηροδρομικό δίκτυο Κίνας-ΕΕ είναι εκατό, γιατί θα πλήξει το ισχυρότερο όπλο των ΗΠΑ… το δολάριο! Οι Κινέζοι με την Debt-trap diplomacy πολιτική τους ελέγχουν ή έχουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με 51 απο τις 54 χώρες της Αφρικής!

Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα πέρα απο την Bild, το Politico και το EUobserver, τα ελληνικά sites να μετέφραζαν περισσότερο Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung και Die Welt! Πάντως, εαν γίνει ντιμπείτ, δεν φωνάζουμε τη Λίντα Ζερβάκη, που έχει πάρει και το κολάι το κορίτσι να το συντονίσει; Θα βγάλει τα κομικς με τον Donald Duck στον Παπανδρέου, θα μπερδευτεί, με 90% θα βγει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ελάχιστοι το γνωρίζουν, αλλά μιλάει άπταιστα ελληνικά αυτή και ο -Έλληνας- σύζυγος της! Εξάλλου, τελείωσε το ελληνικό δημοτικό και μικρή πήγαινε σε εκδηλώσεις ελληνικών συλλόγων μαζί με την Σερραία μητέρα της, που ήταν πολύ ενεργό μέλος των Ελληνικών, Μακεδονικών και Ποντιακών συλλόγων της Βόρειας Γερμανίας!

Πάντως κάτι 75% που πήρε ο Ανδρουλάκης σε κάτι εκλογικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα… ούτε στην Κρήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: