slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Nίκος Συρμαλένιος: Να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σύρου σε όλα τα επίπεδα


Στη διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης τη Δευτέρα 8/11, με αποκλειστικό θέμα το Νοσοκομείο της Σύρου, συμμετείχε προσκεκλημένος από τη δημοτική αρχή ο Νίκος Συρμαλένιος.


Στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων είπε: «….Για το θέμα του νοσοκομείου έχουμε 1κάνει επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, μέσα στο 2021 έχουμε καταθέσει 2 Αναφορές και 2 Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας, δυστυχώς μέχρι τώρα χωρίς καμία απάντηση. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει και υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Επίσης έχουμε επισκεφθεί το νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα δύο φορές, τη δεύτερη μαζί με τον πρώην Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό….Η κατάσταση δεν είναι καλή. Υπάρχει υποστελέχωση όχι μόνο στους γιατρούς, αλλά και στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο ΕΚΑΒ. Η κατάσταση αυτή επιτάθηκε και με τις αναστολές των υγειονομικών….Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, ιδιαίτερα στο χώρο των υγειονομικών, ως το μόνο αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας, αλλά διαφωνούμε με την αναστολή ως τιμωρία….


..Ο Διοικητής παρουσιάζει μια εξωραϊσμένη πραγματικότητα….Κατανοώ ότι ο κ. Ζουλουφός κάνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά εδώ είναι φανερό ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πολιτική βούληση για ενίσχυση του ΕΣΥ. Στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σημαντικές προσπάθειες για ανάταξη του ΕΣΥ και στα νησιά, ιδρύθηκε η βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, ενισχύθηκε το νοσοκομείο και σε προσωπικό και σε χρηματοδότηση, παρά τα κενά και τις ελλείψεις που εξακολούθησαν να υπάρχουν….Το μάθημα όμως από την πανδημία φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν το πήρε, διότι ούτε το ΕΣΥ ενισχύθηκε, ούτε οι πόροι αυξήθηκαν, αντίθετα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, είδαμε μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 900 εκατομ. Ευρώ…..


Κατά τη γνώμη μας οφείλουμε να διεκδικήσουμε άμεσα:

  • Παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, διότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες
  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.
  • Θεσμοθέτηση ειδικών επιπλέον κινήτρων προσέλκυσης των υγειονομικών για τις νησιωτικές περιοχές
  • Σταμάτημα των εργολαβιών καθαριότητας (Γ. Ν. – Κ.Υ. Νάξου) και μισθοδοσίας στο νοσοκομείου Σύρου
  • Αύξηση της χρηματοδότησης και του προϋπολογισμού του νοσοκομείου

Συμφωνούμε με την πρόταση του δημάρχου να συσταθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους των εργαζομένων στο νοσοκομείο, από τους βουλευτές, από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, που θα διεκδικήσουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την πολύπλευρη ενίσχυση του νοσοκομείου…»




 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: