slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

εικαστικά εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα χωριά της Νάξου

  

Γεια σας αγαπητοί!
Έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε το εικαστικό πρόγραμμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Οι Μάγοι του Ζα».
Τα εργαστήρια θα διαρκέσουν από Νοέμβρη '21 – Απρίλιο' 22 και θα λάβουν μέρος σε διάφορα χωριά της Νάξου και των μικρών Κυκλάδων, όπου θα απασχολήσουν παιδιά από 5 έως και 13 ετών.

Στο παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε πλήρως για το πρόγραμμα και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον μέχρι και την κυριακή 7 Νοεμβρίου:


https://weareheroes.gr/

Η ιδέα απαντά στην ανάγκη του νησιού για ενίσχυση των χωριών που εν μέσω πανδημίας τον χειμώνα η κοινωνική ζωή ατροφεί. Η φιλοσοφία των εργαστηρίων κινείται σε τρεις άξονες: ψυχολογικό, εκπαιδευτικό, εικαστικό:

Στα εργαστήρια μας, αφυπνίζουμε τον εσωτερικό ήρωα που ζει στην φαντασία του κάθε παιδιού. Στα εργαστήρια μας ζωντανεύουμε αυτό που μυστικά βιώνει το παιδί ως «ο εαυτός μου» ένας εαυτός προικισμένος με ταλέντα, γεμάτος χαρά και αποδεκτός για αυτό που είναι.

Τα εργαστήρια είναι δίμηνα με θεματικές ενότητες Χριστούγεννα / Αποκριές / Πάσχα εκπαιδεύοντας τα παιδιά στην βαθύτερη σημασία των εθίμων και παροτρύνοντας τα να εξερευνήσουν τί συμβολίζουν για τα ίδια τα παιδιά. Έτσι, τα παιδιά τοποθετούνται ενεργά πλέον και συνειδητά μέσα σε αυτά.

Τέλος, τα παιδιά μέσα από προσωπική ενασχόληση με τα εικαστικά υλικά, μέσα από το συλλογικό πνεύμα και την ενεργητική φαντασία, το εκπαιδευτικό παιχνίδι, και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό έρχονται σε επαφή με τον καλλιτέχνη μέσα τους.

Τα εργαστήρια είναι δίωρα, και κάθε θεματική ενότητα, κάθε δίμηνο δηλαδή αποτελείται από τρία εργαστήρια. Οι ομάδες είναι δωδεκαμελής και πάνω και το κόστος του κάθε εργαστηρίου είναι 7 ευρώ +φπα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα υλικά κατασκευής. Στα εργαστήρια τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σας παρακαλούμε , προωθήστε το μήνυμα αυτό στους γονείς του συλλόγου, ή της κοινότητας σας, ώστε να δηλώσουν άμεσα ενδιαφέρον.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι τις 7/11/2021. Στην συνέχεια όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον θα ενημερωθούν με email για τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των εργαστηρίων.

 

--

η ομάδα της We are Heroes

www.weareheroes.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: