slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για τις νομικές Διώξεις κατά της Συριανής Κοινωνίας

Για τις νομικές Διώξεις κατά της Συριανής Κοινωνίας

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τήνου με αφορμή την εκδίκαση της πρώτης από μία σειρά αγωγές που οι εταιρίες του ναυπηγείου Σύρου στρέφουν εναντίον πολιτών και περιβαλλοντικού σωματείου, ΜΜΕ και συλλογικών φορέων καταθέτει δημόσια ότι:

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των Αγωγών κατά του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου. Ζητάμε να μπει ένα τέλος στην πρακτική των εξωδίκων κατά πολιτών που εκφράζουν θεσμικά τα ερωτήματά τους και απευθύνονται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Ζητάμε να σταματήσουν και τα εξώδικα προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Ο αρμόδιος από το νόμο φορέας, επί ένα και πλέον έτος αδρανεί με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η Μελέτη που το ΕΛΚΕΘΕ έχει προτείνει επίσημα.

Η πεποίθηση πως η διενέργεια επιστημονικά τεκμηριωμένων ερευνών και μελετών σημαίνει κλείσιμο του ναυπηγείου, αποτελεί έναν δόλιο, αστήρικτο και απολύτως ψευδή ισχυρισμό. Οι φημολογίες που διαδίδουν ορισμένοι, δεν αποσκοπούν παρά στην πόλωση και το διχασμό της Συριανής κοινωνίας.

Η θέση μας, είναι η λειτουργία κάθε επιχείρησης με σεβασμό στη νομοθεσία και ιδιαίτερα αναφορικά με την περιβαλλοντική προστασία, καθώς έτσι διασφαλίζεται η διαγενεακά ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο φυσικό περιβάλλον.

Είναι θλιβερό το ότι το τελευταίο διάστημα, με ενέργειες είτε της εταιρείας είτε των εργαζομένων και των φορέων τους, μέσα από άρθρα, εξώδικα και αγωγές κατηγορούνται και στοχοποιούνται άνθρωποι και συλλογικοί φορείς. Όπως επίσης πληροφορηθήκαμε και από σχετικές δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ, στέλνονται εξώδικα ακόμα και σε ΜΜΕ για την απλή δημοσιοποίηση μίας είδησης ή ενός δελτίου τύπου.

Η κατάσταση απαιτεί θέληση για διάλογο και νηφαλιότητα. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. Η πόλωση και η διχαστική ρητορική είναι αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δεν υπάρχουν παντού εχθροί.

 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε όλοι να εργαζόμαστε τηρώντας κάθε ασφαλιστική δικλείδα, εξασφαλίζοντας και τις θέσεις εργασίας και τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στην πραγματικότητα. Δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό ή ότι η Γη γυρίζει. Οφείλουμε μόνο να εφαρμόσουμε τις καλές πρακτικές της διεθνούς κοινότητας που παραδείγματά τους υπάρχουν εδώ και δεκαετίες.

 

Για τους λόγους αυτούς τασσόμαστε στο πλευρό των εναγομένων από τις εταιρείες του ναυπηγείου, πολιτών. Ζητάμε την απόσυρση των αγωγών με τις οποίες απειλούνται με δυσβάσταχτες χρηματικές αποζημιώσεις και το υπέρογκο κόστος αυτής της μακράς δικαστικής διαμάχης που ξεκίνησαν οι εταιρίες εναντίον τους.

Ζητάμε από τον αρμόδιους φορείς να κάνουν κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να αποτυπωθεί η σημερινή κατάσταση του λιμένα της Ερμούπολης, καθώς εδώ και 200 χρόνια, έχει υπάρξει τόπος βιομηχανικής ανάπτυξης παντός είδους. Θεωρούμε απαραίτητη τη μελέτη ώστε να διερευνηθούν τα κατάλληλα μέτρα απορρύπανσης αλλά και προστασίας από μελλοντική επιβάρυνση ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών της Σύρου, να βελτιωθεί η ποιότητα διαβίωσής μας και να εφαρμοστεί η βασική αρχή του περιβαλλοντικού δικαίου "ο ρυπαίνων πληρώνει".

Όλες οι Κυκλάδες μαζί μια γροθιά ενάντια σε κάθε «επενδυτή» που θέλει να καταστρέψει τον τόπο μας.

Χθες η Άνδρος ,σήμερα η Τήνος και η Σύρος ,αύριο κάποιο άλλο νησί στον στόχο των «επενδυτών» και του ανάλγητου κράτους.

Θα μας βρουν απέναντί τους.

 

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τήνου.



--


Δεν υπάρχουν σχόλια: