slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

📺Πατέρας 33χρονου που κάηκε σε φωτιά το 2007, ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑίους: Τα πεύκα αναγεννήθηκαν και θα τα πελεκήσουν, τα παιδιά πού θα τα βρουν;

Πριν από 14 χρόνια, πέντε νέοι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή της στο Μίστρο της Εύβοιας στην προσπάθειά τους να σώσουν το χωριό τους από τις φλόγες. Χθες συγγενείς και φίλοι τίμησαν τη μνήμη τους.


Οι πέντε νεαροί, ο 19χρονος Νίκος Τσαμπάσης, ο 23χρονος Γιάννης Τσώκος, ο 33χρονος Δημήτρης Λιάσκος, ο 26χρονος Δημήτρης Γιαπλές, και ο 27χρονος Χρήστος Καρλατήρας κάηκαν ζωντανοί ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες. Στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους χτίστηκε ένα εκκλησάκι, αφιερωμένο στους Τρεις Παίδες Εν Καμίνω όπου χθες το απόγευμα έγινε μνημόσυνο και αρτοκλασία, στη μνήμη τους.


Ο πατέρας του Δημήτρη Λιάσκου, ενός εκ των πέντε νεαρών που χάθηκαν αφήνοντας πίσω του δυο παιδιά, τότε 2 και 3 ετών, μίλησε χθες στη δημοσιογράφο Ιωάννα Καραγιάννη και το tvstar.gr.


Παρακολουθώντας την φωτιά στην Βόρεια Εύβοια, το μυαλό του κυρίου Αντώνη πήγαινε στον Δημήτρη και τα 4 νέα παιδιά που χάθηκαν άδικα στη φωτιά του 2007. Το σημαντικό, προσθέτει, είναι πως στη Βόρεια Εύβοια δεν χάθηκαν παιδιά, Δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. «Το δάσος μας έγινε ξανά λέει. Σε 5 χρόνια θα πελεκήσουν ξανά τα πεύκα. Τα παιδιά πού θα τα βρουν;», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Από κοντά την τραγωδία έζησε και ο πυροσβέστης Σπύρος Ραπτάκης. Συγκινημένος περιγράφει στο Star Κεντρικής Ελλάδας τι συνέβη εκείνη την ημέρα και απευθυνόμενος σε όσους διαμαρτύρονται για τα καμένα δάση, λέει πως το δάσος στον Μίστρο έγινε ξανά. Τα παιδιά όμως δεν θα γυρίσουν πίσω.


Ο πρόεδρος του Μίστρου Ηρακλής Τσώκος έχασε 2 πρώτα ξαδέλφια. Μακάρι και εδώ να είχαν καεί όλα και να μην είχε χαθεί άνθρωπος δηλώνει στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Πέρασαν 14 χρόνια προσθέτει, το δάσος έχει αναγεννηθεί, μόνο του, μέσα από τις στάχτες του. Οι άνθρωποί μας όμως είναι μόνο στη φωτογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: