slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Πολυκρέτη και τον Αντιδήμαρχο Ηρακλειάς κ. Ιωάννη Γαβαλά, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες.
Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας εξέθεσε στο Γενικό Γραμματέα την ανάγκη επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου για τα καύσιμα στην Ηρακλειά και τη Δονούσα, ούτως ώστε τα δύο αυτά νησιά να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τις λοιπές Μικρές Κυκλάδες, για τις οποίες ισχύει ήδη αυτό το μέτρο. Ο κ. Κουτουλάκης, βαθιά ευαισθητοποιημένος για το θέμα, ανέφερε ότι υπάρχει προοπτική άμεσης διευθέτησής του.

Περαιτέρω, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και ζήτησε την αναδιαμόρφωσή τους, ιδιαίτερα αναφορικά με τη διασύνδεση των Μικρών Κυκλάδων με τη Νάξο. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε για την επίλυση αυτού του ζητήματος, ούτως ώστε να αυξηθεί αίσθημα ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας συζήτησε με τον κ. Κουτουλάκη αναφορικά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που προωθεί το Υπουργείο, τα οποία θα δώσουν οικονομικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες και θα ενισχύσουν τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.

«Η ανάγκη στήριξης των νησιών του Αιγαίου είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Οφείλουμε να στηρίξουμε τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, την οικονομία των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τον αναπτυξιακό ρόλο των νησιωτικών περιοχών. Είμαι βέβαιος ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει την πολιτική βούληση που απαιτείται, ώστε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού και το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι πολύτιμος αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια.» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: