slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Φίλιππου Φόρτωμα για την «Αναγκαία και άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατέθεσε την Τρίτη 25 Μαΐου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με θέμα τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, η οποία κρίνεται απολύτως αναγκαία.
Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας τόνισε ότι τα νησιά στο σύνολό τους, ως πύλη εισόδου του τουρισμού της χώρας μας, αλλά και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας, παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες και η ασφάλεια των κατοίκων τους, αλλά και των επισκεπτών τους οφείλει να αποτελεί πρωτεύον ζήτημα για όλους.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων στάθηκε ιδιαίτερα στο θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε προ ημερών στο Α.Τ. Πάρου, όπου αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση δύο πολιτών (αθίγγανων) κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους για ταυτοποίηση στοιχείων, επισημαίνοντας ότι αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε μία ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα σε έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς, όπως η Πάρος, το Α.Τ. της οποίας είναι υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται δυσκολίες στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Ο κ. Φόρτωμας, αφού αναφέρθηκε στην ευαισθησία που έχει επιδείξει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παρόμοια ζητήματα, κατέθεσε ερώτημα προς τον κ. Χρυσοχοϊδη ζητώντας του ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, αλλά και για τις ενέργειες που προγραμματίζονται με σκοπό την καλύτερη θωράκιση/ενίσχυση των αντίστοιχων Τμημάτων σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών και να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: