slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ! «O κύβος ερρίφθη» και ο Γιώργος θα είναι υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι οι εξελίξεις τον έχουν δικαιώσει και πως το πρώην ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του...

Με αφορμή δήλωση της Φώφης Γεννήματα ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, προφανώς σε μια προσπάθεια να προλάβει τους πιθανούς εσωκομματικούς της αντιπάλους, έχει ανοίξει για τα καλά σε προσκήνιο και παρασκήνιο το ζήτημα της επόμενης μέρας στο κίνημα, το οποίο προσπαθεί να προσαρμοσθεί και να βρει modus vivendi στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή!

Με βάση τα δεδομένα του καταστατικού του νέου κόμματος, το συνέδριο που θα κρίνει και την νέα ηγεσία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2021 ή το αργότερο την άνοιξη του 2022!

Το ζήτημα είναι πως μπορεί το ιδρυτικό συνέδριο να είχε διεξαχθεί το 2018, όμως αρχηγός είχε εκλεγεί ένα χρόνο πριν, από το 2017!!!! Πριν ακόμη οριστικοποιηθεί το όνομα και το σήμα του νέου κόμματος.

Ρόλο επίσης στην ημερομηνία διεξαγωγής συνεδρίου του κινήματος θα παίξει και η διεξαγωγή ή όχι πρόωρων εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτή την ώρα πάντως, με βάση τα δεδομένα των καιρών το ζήτημα των διπλών εκλογών έχει απομακρυνθεί και το πιθανότερο είναι οι εθνικές εκλογές να πραγματοποιηθούν με τη λήξη της θητείας, τον Μάιο του 2023 ή το νωρίτερο το φθινόπωρο του 2022!

Υπό αυτά τα δεδομένα, με φόντο τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη ή το αργότερο την άνοιξη, οι ζυμώσεις για την επόμενη μέρα στο κίνημα δίνουν και παίρνουν.


Μέχρι στιγμής εκτός της Φώφης Γεννηματά υποψηφιότητες φέρονται διατεθειμένοι να υποβάλουν οι κ. Ν. Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Γερουλάνος!

Ωστόσο, έγκυρες πηγές που γνωρίζουν από μέσα πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει σοβαρά την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική δράση και πως ήδη αναδιαμορφώνει την πολιτική του ομάδα αλλά και το μανιφέστο που θα ακολουθήσει μια τυχόν υποψηφιότητα.

Οι σοβαρές αυτές πηγές υποστηρίζουν ότι «ο κύβος ερρίφθη» και ο Γιώργος θα είναι υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι οι εξελίξεις τον έχουν δικαιώσει και πως το πρώην ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναβρεί τον ιστορικό του δρόμο και να επιστρέψει στις ρίζες του…

Δεν πρέπει άλλωστε να θεωρείται τυχαίο ότι ο αδερφός του Νίκος Παπανδρέου έχει εσχάτως πυκνώσει την παρουσία του στα media και μάλιστα κάνει συχνές και συνεχείς αναφορές στις μέρες Γιώργου στην ηγεσία της κυβέρνησης, πως υπονομεύτηκε και πως διαφύλαξε τα συμφέροντα της χώρας θυσιάζοντας το εγώ του και ενδεχομένως το πολιτικό του μέλλον!

Και οι δημόσιες παρουσίες του Νίκου δείχνουν σαν να ανοίγουν το δρόμο στον Γιώργο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: