slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε οικονομικό μανιφέστο χωρίς τον Τσακαλώτο


Τις βαθιές εσωκομματικές συγκρούσεις στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον πόλεμο που διεξάγεται στο παρασκήνιο ανάμεσα σε στελέχη που πρωταγωνίστησαν την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 ανέδειξε η αναγγελία της εκδήλωσης για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη λίστα των ονομάτων που θα σηκώσουν το βάρος της επικοινωνίας των θέσεων του κόμματος με την κοινωνία και τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, απουσιάζει το όνομα του πρώην τσάρου Ευκλείδη Τσακαλώτου που το τελευταίο διάστημα έχει επιλέξει να παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση ασφαλείας.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Τσίπρας κάτω από την εμφανή αβεβαιότητα για το πολιτικό του μέλλον επιλέγει να πορευτεί με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του, γεγονός που βαθαίνει ακόμη περισσότερο το ρήγμα στις σχέσεις του με κορυφαίους εσωτερικούς θύλακες στην Κουμουνδούρου. 

Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις και τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων αναδεικνύουν το βαθύ πρόβλημα σε πολιτικό επίπεδο που ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις δημοσκοπήσεις να προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση στο κομματικό του ακροατήριο.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί επίσης και η παρουσία στην αυριανή εκδήλωση προσώπων, οι επιλογές των οποίων τέθηκαν υπό αμφισβήτηση όπως είναι Κατσέλη και ο σχετικός νόμος, ενώ το παρών θα δώσει και ο κ. Μίχαλος που  διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με το σύστημα Τσίπρα.

Η πρώτη απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την έξοδο από την πανδημία έρχεται μετά από τη δημοσιοποίηση αλλεπάλληλων μετρήσεων κοινής γνώμης που ανέδειξαν την έντονη δυσαρέσκεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και για την απουσία συγκροτημένου προγραμματικού λόγου σε μία τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: