slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τριήμερη ιατρική παρέμβαση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


.

Εισερχόμενα

Ιωάννης Βλασερός <b19@otenet.gr>

Πέμ, 1 Απρ, 1:10 μ.μ. (πριν από 2 ημέρες)
προς εγώ
Τριήμερη ιατρική παρέμβαση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Γιάννη Βλασερού*
Έληξε η τριήμερη ιατρική εξόρμηση (26-28 Μαρτίου) του προγράμματος «Υγεία για όλους» εγκεκριμένη από την Β ΥΠΕ στα νησιά Κουφονήσι, Δονούσα,Σχοινούσα, Ηρακλειά καί Νάξο στη Χώρα και Απείρανθο.
Η ομάδα ιατρών στην οποία συμμετείχα ως καρδιολόγος απαρτιζόταν και από ενδοκρινολόγο ορθοπεδικό,ωτορινολαρυγγολόγο και πλαστικό χειρουργό.
Η όλη παρέμβαση είχε χαρακτήρα
ενός διανησιακού θαλάσσιου δρόμου ταχύτητας σε πέντε νησιά γιά να προλάβουμε να εξετάσουμε όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή και όσους προστίθεντο στο τέλος.
Πραγματοποιήσαμε 360 εξετάσεις ,(κάποιες φορές συναντήσαμε σοβαρά περιστατικά) συστήσαμε σε όσους χρειάζονταν φαρμακευτική αγωγή καί δώσαμε οδηγίες στους εξετασθέντες.
Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εθελοντική παροχή υγείας στην οποία εισπράξαμε την ανταπόκριση και την ευγνωμοσύνη του κόσμου και φύγαμε με την ικανοποίηση ότι καλύψαμε κάποιες έστω και λίγες
ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης της «δύσβατης» αυτής υγειονομικής περιοχής,
Ήθελα και προσωπικά να ευχαριστήσω γιά την συνδρομή τους σαυτή την προσπάθεια
την Β ΥΠΕ, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όλους τους Κοινοτάρχες και Δημοτικούς εκπροσώπους τών νησιών την Διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου,το Λιμενικό Σώμα για τη χορήγηση του πλεούμενου μεταφοράς στα νησιά, το  Κοινωνικό Φαρμακείο ,το Κέντρο Κοινότητας και τέλος το υγειονομικό προσωπικό όλων των ιατρείων γιά την συνεργασία και την υποστήριξη τους σ' αυτή την απαιτητική υγειονομική αποστολή.
Ο Γιάννης Βλασερός είναι
Ιατρός καρδιολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αν.γραμαυέας Τομέα Υγείας
του Κινήματος Αλλαγής.https://drive.google.com/file/d/1evWdQTbHB8BWEYuY831IAXsG4Vljz1Km/view?usp=sharing

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: