slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκμετάλλευση της πανδημίας , ακριβοπληρωμένα rapid test ,εμβολιασμοι εκτός σειράς και Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαιου

Μετά τον μεγάλο  θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις καταγγελίες  για  τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου και την  Ελληνική Δικαιοσύνη να έρευνα πλέον την υπόθεση , τα ακριβοπληρωμενα rapid test απο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απασχολούν -και αυτά - το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την κοινωνία μας που υποφέρει.

Όλοι αγωνιζομαστε και  επιθυμούμε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από το τέλμα της πανδημίας, όμως σε κανέναν δεν δίνουμε "λευκή επιταγή " να ενεργήσει ούτε να εκμεταλλευτεί την Πανδημία!

Στις 26.3.21 ζητήσαμε με έγγραφο μας από τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου  κ.Χατζημαρκο  να μας χορηγηθεί ο φάκελος που αφορά  την περιβόητη  προμήθεια  της Π.Ν.Α. 26.500 τεμάχια τεστ αντιγόνου( rapid  test) έναντι 224.720€ (δηλ 8,48 euro έκαστο )!


Θυμίζουμε και επισημαίνουμε τα εξής:

-Η ίδια εταιρεία είχε προμηθεύσει αλλού  μικρή ποσοτητα rapid test με κόστος  5,5 και 5,83€ έκαστο...Το λογικό είναι η μεγάλη ποσότητα να πωλείται φθηνότερα και ιδιαιτέρως  που απευθύνεται και στον πληθυσμο μιας  πολυνησιακης ακριτικής  Περιφέρειας...!

- Τα συγκεκριμένα  Κορεάτικα  test rapid δεν είχαν την έγκριση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και σε αρκετά νησιά μας (Τήνο,Πάτμο, Λειψους, κτλ) εμφάνισαν  κατοίκους τους  "ψευδώς θετικούς " στον  covid/19 και -ευτυχώς- στη συνέχεια μοριακά τεστ  τους εμφάνισαν  αρνητικούς στον ιό, δίνοντας τέλος στην απόγνωση και την αγωνία τους.

-Άλλοι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοικησης και ο ΕΟΔΥ προμηθεύτηκαν rapid test  με κόστος 6-7€ εκαστο.Σε αρκετές περιπτώσεις οι ποσότητες ήταν μικρότερες σπό την προμήθεια της Π.ΝΑ ...και οι διαδικασίες αγοράς τους  πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο περιπου χρονικό διάστημα.

- Η Περιφερειακη Αρχή Ν.Αιγαίου δεν απάντησε ποτέ επί της ουσίας για όλα τα παραπάνω ούτε για τις περιπτώσεις καταγγελιών  όταν έστειλε υγειονομικό υλικό και μηχανηματα χωρίς να είναι λειτουργικά και δεν συνεννοήθηκε με τον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχης μας!

- Αγνόησαν την πρόταση μας και δεν συγκρότησαν επιστημονικό συμβούλιο για την διαχείριση της κρίσης - όπως αλλες περιφέρειες της χώρας - ενώ την ίδια ώρα   η έλλειψη επιστημονικής κατάρτισης και ιδιαίτερα της ιατρικής επιστήμης από τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου που διαχειρίζονται την πανδημία  είναι κάτι παραπανω από γνωστή και  εμφανής!

- Δεν είναι δυνατόν να γίνουν ούτε  γιατροί ...ούτε μανεκεν... τα μέλη της Περιφερειακης Αρχής  επειδή φωτογραφήθηκαν δίπλα σε κούτες υγειονομικού υλικού ή στις δράσεις του ΕΟΔΥ !
 Θα ήταν χρησιμότερο να μιλούσαν  και να απαντούσαν πολιτισμένα όταν παρουσίαζε προβλήματα το υγειονομικό υλικό που μοίραζαν και να μην λασπολογουσαν οργανωμένα όσους τους ασκούν πολιτικη κριτική ή να περιμένουν να πειστεί η κοινή γνώμη από τις απαντήσεις της εταιρείας που συνεργάστηκαν και που σίγουρα είχε και οικονομικό όφελος....

Οι διαδικασίες εν μέσω πανδημειας με νόμους    "εξπρές" έχουν   ...."ελαστικοποιηθει"! Πολλές οι "απευθείας αναθέσεις" .....πολλοί οι   "πρόχειροι" διαγωνισμοί.....Το σίγουρο είναι ότι όλα τα παρακολουθεί η κοινωνία μας γιατί υλοποιούνται από το υστέρημά της ...είτε για προμήθεια test rapid είτε για  να επισκευαστούν ...(με τρεις μόνο προσφορές....) γεφύρια! 

Άλλωστε " ουδέν κρυπτόν  υπό τον ήλιο ".....Αποκαλύπτονται : οι  "συνεταιροι", οι πραγματικοί   απατεώνες, οι επαγγελματίες σκευωροι , οι στυγνοι συκοφάντες , αυτοί  που βολευουν ημετέρους  αλλά... και αυτοί αγωνίζονται για το πραγματικό  συμφέρον της κοινωνίας μας!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"- Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.



Στάλθηκε από το Ταχυδρομείο Yahoo σε Android

Δεν υπάρχουν σχόλια: