slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821» ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 1821-2021: 200 Χρόνια από την Ελληνική επανάσταση

 Σήμερα τιμούμε το 1821, τιμούμε τους ήρωές του, τους μάρτυρες της ελευθερίας, όχι για εκείνους, αλλά για μας. Το μήνυμα του 1821 επίκαιρο, όσο ποτέ· μας διδάσκει πως πρέπει να ζει κανείς και πως να πεθαίνει· πως ανθρώπινο χρέος μα και κριτήριο για την ανθρώπινη υπόσταση πρέπει να είναι η ετοιμότητα για θυσία, που είναι το περιεχόμενο του ηρωισμού. Στην κρίσιμη ώρα να είμαστε έτοιμοι, σηκώνοντας το βάρος της προσωπικής αλλά συνάμα και της ιστορικής μας ευθύνης, να υπερβούμε τα όποια εμπόδια και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ο λόγος του Στρατηγού Μακρυγιάννη έρχεται να μας υπενθυμίσει ένα χρέος ιερό κι απαράγραπτο: «είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ και τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί»

Για τα παιδιά μας, μα και για όλους μας, η σημερινή ημέρα της 25 Μαρτίου ευαγγελίζεται το όραμα και την ελπίδα πώς όταν είμαστε γαλουχημένοι με υψηλές αξίες, τότε μένουμε εσαεί υψιπετείς και ακραιφνείς πατριώτες απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Τότε σίγουρα κρατάμε αναμμένη τη δάδα που οι αγωνιστές του 21 μας παρέδωσαν.

Τότε δεν ενδίδουμε στην απειλή αλλά τουναντίον ανταποκρινόμαστε θετικά και δημιουργικά στην κλήση της Ιστορίας, με την ψυχή και με το σώμα…

Χαῖρε, ὦ χαῖρε, Ἐλευθεριά! Αναφωνεί ο Διονύσιος Σολωμός στον Εθνικό μας ύμνο τραγουδώντας την υπέρτατη αξία της ζωής που δεν είναι άλλη από την ελευθερία. Η Ελευθερία, ως ηθική ιδέα είναι γέννημα της Ελλάδας και ζει και κινείται ανάμεσά της. 

Η Ελευθερία βγαλμένη από τα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για να την κατακτήσουμε, μάς υπενθυμίζει πως τα κατορθώματά του 1821 πρέπει να γίνουν ξανά η προσευχή μας, και οι ήρωές του οι άγιοί μας.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!


                                                                                           ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ. ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: