slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Λιανός: Είμαστε θετικοί στη μείωση τελών, αλλά απαιτείται συγκροτημένο πλαίσιο

Δημήτρης Λιανός (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Θετικά κατά πλειοψηφία γνωμοδότησαν επί του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021 τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 11 Μαρτίου. Εκφράστηκαν απόψεις και διατυπώθηκαν προτάσεις. Θετική ήταν, κατά πλειοψηφία, και η γνώμη που εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής επί του Σχεδίου Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2021. Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, με αφορμή σχετικές αναφορές, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος της μείωσης των δημοτικών τελών, επισημαίνοντας, ότι είναι καταρχάς θετικός, αλλά θα πρέπει να υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος συνεργασίας με τους επαγγελματικούς φορείς και συγκεκριμένο πλαίσιο...


Ο Δημήτρης Λιανός, αναφέρθηκε στις πρακτικές που ακολουθούνται από επαγγελματίες με το περιοδικό κλείσιμο ρολογιών ύδρευσης ή αποχέτευσης, αλλά και στις μεγάλες καθυστερήσεις απόδοσης τελών, από τη στιγμή που κάποιοι αλλάζουν συνεχώς πάροχους ενέργειας, με αποτέλεσμα η εισπρακτική του Δήμου να έχει μειωθεί σημαντικά.

Μεγάλη είωση απόδοσης τελών στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - Στόχος για το 2021, η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών

Σημείωσε ακόμη ότι ήδη οι επαγγελματίες εστίσης, λόγω της πανδημίας, πληρώνουν τέλη για χρήση δημοτικών χώρων μειωμένα κατά 40%.

Από την άλλη, ο κ. Δ. Λιανός επισήμανε την ανάγκη που υπάρχει ώστε να γίνεται συντήρηση αθλητικών χώρων του Δήμου, υπογραμμίζοντας πως για να γίνει πρέπει ο Δήμος να έχει πόρους.

Ακούστε στο ΗΧΗΤΙΚΟ αναλυτικά, τι είπε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: