slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο καθείς εφ ω ετάχθει ή μήπως ο καθένας με τον… χαλβά του;


Δανείστηκα ως τίτλο τη γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση με αφορμή όσα κατά καιρούς έχω σημειώσει από διάφορες παρεμβάσεις από σχολιαστές, συλλόγους και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις που το τελευταίο διάστημα διαγκωνίζονται στο ποιος θα «διαφημίσει» καλύτερα το νησί μας. 

Καταλαβαίνω τη σύγχυση που επικρατεί επειδή είναι

δύσκολο να βρει κάποιος τα όποια στραβά κατά τη γνώμη του συμβαίνουν. Μήπως όμως στην προσπάθειά τους αυτή, πέρα από τις γραφικότητες που αναδεικνύουν και που, εν τέλει, τους χαρακτηρίζουν, κάνουν ζημιά, έστω και χωρίς να το θέλουν;

 

Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον σχολιαστή που πριν λίγες μέρες μέσα από μια περιγραφή τραβηγμένη από τα μαλλιά προσπάθησε να συγκρίνει την Πάρο με την Κόρινθο με το επιχείρημα ότι εμείς δεν προβληθήκαμε στην Ελλάδα την ώρα που αν έψαχνε μόνο από το google θα έβρισκε στο διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο καμιά τριανταριά ταξιδιωτικά δημοσιεύματα; Και, στην τελική, τι ακριβώς προσπάθησε να συγκρίνει και να μας πείσει από όσα περιέγραψε στις «διακοπάρες» του, όπως αναφέρει; Απάντηση δεν υπάρχει παρά μόνο, αν θυμηθούμε την άλλη τηλεοπτική διαφήμιση που λέει:

Μούστος + Αρδα = Μουστάρδα!..

 

Άφησα τελευταίο το σοβαρότερο: Την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έβγαλε ένα μανιφέστο κατά της ασφάλειας του νησιού που θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο στα χέρια ανταγωνιστών ή και να «τρομάξει» όσους επισκέπτες προσπαθούμε να προσελκύσουμε. Αυτή είναι η συνεισφορά της συγκεκριμένης παράταξης στην κοινή προσπάθεια του Δήμου και των επαγγελματιών;

 

Λυπάμαι γιατί αν το προηγούμενο προκαλεί θυμηδία, αυτό ξεφεύγει από τα όρια της παριανής συνείδησης, για να μην πω κάτι βαρύτερο. Δεν θα προχωρήσω παρακάτω. Θα αρκεστώ να θυμίσω ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Ειδικά αυτοί που λειτουργούν με τον… χαλβά τους!..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: