slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα για τις δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, συνοδευόμενος από την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φόρτωμας και η κα Χωριανοπούλου, έθεσαν υπόψιν του Υπουργείου την ανησυχία τους σχετικά με την εξίσωση των χορτολιβαδικών εκτάσεων με τις δασικές και των προβλημάτων που αυτή δημιουργεί, ιδιαίτερα στο Νομό Κυκλάδων, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορά στο μείζον θέμα των ήδη αναρτηθέντων και κυρωθέντων δασικών χαρτών και στη δημιουργία μικτών εκτάσεων.

Εν συνεχεία ο Βουλευτής Κυκλάδων και η Έπαρχος ΠΕ Μήλου, πρότειναν την τροποποίηση κάποιων σημαινόντων άρθρων του Ν. 998/1979, με σκοπό την αποκατάσταση των χορτολιβαδικών εκτάσεων, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος απώλειάς τους και εξίσωσής τους με τις δασικές.

Αναφορικά με τις μικτές εκτάσεις, πρότειναν τη δυνατότητα άμεσου επαναπροσδιορισμού των ορίων των γηπέδων, ώστε να αφαιρεθεί η δασική έκταση και να διασφαλιστούν οι ιδιοκτησίες τόσο των πολιτών, όσο και του Δημοσίου.

Για το σύνολο των προτεινόμενων ρυθμίσεων, έχει ενημερωθεί και ο Γεώργιος Αμυράς, νυν Υφυπουργός Περιβάλλοντος και αρμόδιος για τα θέματα των δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Δασικές εκτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: