slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο υποβιβασμός της θεσμικής λειτουργίας της ΠΝΑι

 
Η αγωνιώδης προσπάθεια ορισμένων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης να αποδείξουν πως παράγουν (?) έργο, έχει λάβει μεγάλη έκταση στα social media και τα φιλικά σε αυτούς (ως φαίνεται) ΜΜΕ. Πως όμως -ξαφνικά- οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης στο Νότιο Αιγαίο έγιναν "ευεργέτες" των νησιών;

Θα περίμενε κανείς, πως η αναγκαία και ορθή απόφαση για προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα τύγχανε και της ανάλογης πρακτικής. Δηλαδή της αγοράς και εν συνεχεία αποστολής των δεμάτων στις κατά τόπους αρμόδιες υγειονομικές δομές. Στην περίπτωση του Νοτίου Αιγαίου όμως, είχαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, έλαβαν στις προσωπικές τους (κάποιοι από αυτούς) ταχυδρομικές διευθύνσεις (!) το υλικό, και στη συνέχεια οι ίδιοι το παρέδωσαν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας! Μάλιστα, δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί με τα υλικά, ενημερώνοντας το κοινό πως έκαναν την παράδοση. Μια πρωτοτυπία, αφού με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως το ψηφιακό αποτύπωμα των "παραδόσεων" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι συντριπτικά μεγάλο εγείροντας ερωτήματα στο γιατί οι άλλες Περιφέρειες δεν διαφημίζουν αποτελεσματικά τις δικές τους δράσεις… Στην ίδια αναζήτηση αναδεικνύεται το γεγονός πως σε όλες τις παραδόσεις υλικού από μέλη της συμπολίτευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ακολουθήθηκε η ίδια πρακτική: Μια Φωτογραφία, στο κέντρο της οποίας δεσπόζουν τα κουτιά, ενώ ακόμη και οι λεζάντες που χρησιμοποιούνται, μοιάζουν μεταξύ τους εντυπωσιακά. Θα έλεγε κάποιος πονηρός, πως η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα επικοινωνιακό show, προκειμένου να αναδειχθούν μέσω των Social Media όσες και όσοι αδυνατούν να αρθρώσουν προτάσεις και επιχειρήματα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος, ας είμαστε ειλικρινείς. Ο εξοπλισμός και οι προμήθειες υλικών, δεν αγοράζεται από τον έρανο ή από τους μισθούς των μελών της περιφερειακής αρχής. Αγοράζεται από συγκεκριμένα κονδύλια της Περιφέρειας. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Πως ο εξοπλισμός αγοράζεται από τα δικά μας χρήματα. Και αυτό είναι, χωρίς περαιτέρω ερμηνείες, η αναμενόμενη υποχρέωση της Περιφέρειας για τη Δημόσια Υγεία.

Στη φωτό που επισυνάπτεται, διακρίνεται δημόσιο υγειονομικό υλικό, να διακινείται με τρόπο ανορθόδοξο, υποβιβάζοντας την θεσμική λειτουργία της Περιφέρειας.

Υποθέτω δε, πως οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κουβάλησαν τις κούτες "ὑπό μάλης"...




Μηνάς Λυριστής
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου





Περισσότερες πληροφορίες


























































This email was sent to naxios.blogspot.com@gmail.com
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
Minas Lyristis · Mykonos · Mykonos 84600 · Greece



Δεν υπάρχουν σχόλια: