slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H ΚΥΑ με τα νέα μέτρα για εστίαση, διασκέδαση, εργασία

Από σήμερα το πρωί στις 06:00 τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.
Στη δημοσιότητα δόθηκε και η σχετική ΚΥΑ που εξειδικεύει τα μέτρα.
Η μουσική θα απαγορεύεται στην εστίαση και στη διασκέδαση. Το ωράριο θα είναι μέχρι 24:00 μόνο με καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, πλην της παραμονής της Πρωτοχρονιάς όπου το ωράριο λειτουργίας θα λήξει στις 02:00.Στις απαγορεύσεις συμπεριλαμβάνεται και η διενέργεια εκδήλωσης- πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, ενώ επίσης συστήνεται η διενέργεια test στα οικογενειακά τραπέζια.

Σε διευκρίνισή του το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης πως η μουσική στα σπίτια θα επιτρέπεται, αν φυσικά δεν πρόκειται για διοργάνωση πάρτι και αφορά οικογενειακή και φιλική συνεστίαση.

Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων):

- Τήρηση των μέτρων του πίνακα Α, υπό την έννοια τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

- Ειδικώς στα σούπερ μάρκετ υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).

- Ειδικώς στα καταστήματα τροφίμων τηρείται, κατά παρέκκλιση του σημείου 2 του πίνακα Α, η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 9 τ.μ..

- Ειδικώς στα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα, εφόσον η πώληση αφορά σε περισσότερα από δύο (2) τεμάχια προϊόντων ανά κωδικό είδους και ανά πελάτη. Η πώληση περισσότερων τεμαχίων προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση ανά κωδικό σε πελάτη επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

- Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις

Στα συνημμένα στο τέλος του κειμένου ολόκληρη η ΚΥΑ
Συνημμένα αρχεία:


Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: