slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναγκαία η δημιουργία ειδικού πλαισίου εκπαίδευσης στο Νεώριο της Σύρου»

Για την άμεση ανάγκη συγκεκριμένης δημιουργίας πλαισίου εκπαίδευσης για ειδικότητες που αφορούν το Νεώριο της Σύρου μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής με θέμα «Ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης άμεσων ειδικοτήτων, αλλά και την επιπλέον κατάρτιση του εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού εκτέλεσης επισκευών εργασιών σε πλοία, καθώς η τέχνη της ναυπήγησης είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως στις νησιωτικές περιοχές, αλλά και στη χώρα μας γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Βούτσινος, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Φόρτωμα, αναφέρθηκε στις γόνιμες και καρποφόρες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα του Νεωρίου  και  στα σχέδια του πρωτοκόλλου συνεργασίας που πρόκειται να υπογραφεί το προσεχές διάστημα, ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο της εκπαίδευσης και κατάρτισης στις ειδικότητες που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες του Νεωρίου.

«Πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησής μας είναι η περιφερειακή ανάπτυξη και η ενίσχυση των τοπικών οικονομιών. Στην περίπτωση της Σύρου, η στήριξη των εργαζομένων του Νεωρίου, με κάθε μέσο και η προσφορά σε αυτούς εκπαιδευτικών εφοδίων κατάρτισης, θα συνεισφέρει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή και θα καταστήσει την επένδυση ακόμα πιο παραγωγική, ποιοτική και βιώσιμη» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Νεώριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: