slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί η Μίνα Γκάγκα έδωσε τις οδηγίες για τη διενέργεια των τακτικών χειρουργείων


Βασίλης Βενιζέλος
Πολύ σπεκουλα έπεσε εις βάρος της αναπληρώτριας υπουργού υγείας, Μίνας Γκαγκα, σχετικά με την έγγραφη οδηγία την οποία απέστειλε στους διοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας μας, με την οποία τους παρέχει την άδεια για να προχωρήσουν σε περιορισμό τής διενέργειας προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων έως ακόμη καί κατά 80%.
Ποια είναι η αλήθεια;Διοικητές νοσοκομείων του ΕΣΥ τής χώρας μας, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, είχαν ήδη προχωρήσει σε περιορισμό της διενέργειας των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων, χωρίς ανάλογη κάλυψη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, αλλά αναγκασμένοι από τίς πολύ υψηλές ροές ασθενών με νόσο COVID 19 στα συγκεκριμένα ιδρύματα.


Τί έπραξε η Μίνα Γκαγκα; Το αυτονόητοΔεν έδωσε εντολή για περικοπές χειρουργείων. Έδωσε την άδεια στους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών καί τους διοικητές των νοσοκομείων να προχωρούν, αν είναι εξαιρετικά αναγκαίο, σε τέτοιες περικοπές, προκειμένου να μήν υπάρξουν ακατανόητες καί επικίνδυνες για το ΕΣΥ περιπλοκές από τις μονομερείς, στην αρχή, αποφάσεις ορισμένων διοικητών νοσοκομείων.

Προστασία θεσμική στην αναγκαία εργασία τών διοικητών ύψωσε, με άλλα λόγια, η Μίνα Γκαγκα. Καί ορισμένοι έπεσαν να φάνε την αναπληρώτρια υπουργό υγείας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: