slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απολογισμός έργου Δημοτικής Αρχής για το έτος 2020




  • Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης, έγινε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου η παρουσίαση του απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2020, από τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο.


Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου, τους συνεργάτες του, και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραγωγή του απολογισμού, αναφέρθηκε στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της συλλογικότητας που διέπουν το έργο που συντελέστηκε, και το οποίο απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες του νησιού, χωρίς αποκλεισμούς.

Παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, δήλωσε πως η Πάρος βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, στην πορεία για την μετατροπή της σε ένα σύγχρονο, βιώσιμο ευρωπαϊκό προορισμό, ενώ επισήμανε πως η Δημοτική Αρχή εργάζεται μεθοδικά ώστε όταν τελειώσει οριστικά η περιπέτεια του κορωνοϊού, να στηρίξει τους δημότες με περαιτέρω δράσεις και μέτρα ανακούφισης.

Όσον αφορά στα οικονομικά, έκανε λόγο για έναν νοικοκυρεμένο Δήμο με ορθή οικονομική διαχείριση, στις ενέργειες για την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, στις  δράσεις κοινωνικής πολιτικής και την αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των υποδομών με μεγάλα έργα πνοής. 

«Το 2021 αποτέλεσε σημαντική χρονιά για τη Δημοτική Αρχή, καθώς δρομολογήθηκαν ουσιαστικές ενέργειες και πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων της. Η υλοποίηση έργων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αισθητική αναβάθμιση του αστικού ιστού μέσω του ελέγχου οικοδόμησης με ταυτόχρονο σεβασμό στο παραδοσιακό τοπίο, καθώς και στην προστασία περιοχών απαράμιλλου φυσικού κάλλους και ευρύτερα του περιβάλλοντος,  αποτέλεσαν για ακόμη μια χρονιά προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κωβαίος τόνισε πως  η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει με τον ίδιο ζήλο στην οργανωμένη υλοποίηση των προτάσεων της και θα συνεχίσει να δουλεύει για να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για το νησί και για τις επόμενες γενιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: