slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου για δεύτερο καλοκαίρι "τιμωρητικά" κράτα "αποκλεισμένη" την Κρεμαστή και ταλαιπωρεί τον κόσμο στην Ρόδο!

 
Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου του κ. Χατζημάρκου κράτα " τιμωρητικά"  το Δημοτικό Διαμέρισμα (Δ. Δ.) Κρεμαστής "αποκλεισμένο" και ταλαιπωρεί τον κόσμο στην Ροδο!

Διατηρεί κλειστή την ιρλανδική διάβαση της γέφυρας της Κρεμαστής με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται  με κυκλικές κινήσεις οι οδηγοί και οι επιβάτες τους που κατευθύνονται προς την πόλη της Ρόδου και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού. Η επικινδυνότητα  του δρόμου είναι μεγάλη ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες λόγω και του ελλειπούς φωτισμού.
 Η πρόσβαση στην αγορά του Δ. Δ. της Κρεμαστής καθίσταται  περιορισμένη και έχει ως  αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα δυσπραγίας στις τοπικές επιχειρήσεις.
                  Καλούμε
τον Χωρικό Αντιπεριφερειαρχη Δωδεκανήσου κ. Ευστρατίου να συγκαλέσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ. Ο. Π. Π.) Δωδεκανήσου, να εισηγηθεί την άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί και να αποφασιστεί το "άνοιγμα" της κυκλοφορίας της "ιρλανδικής" διάβασης  για τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες.

"Ιρλανδική" διάβαση λειτουργούσε διαρκώς και πάνω από 1,5 έτος όταν κατασκευαζόταν η γέφυρα στο Μάρκαρη. Γιατί όχι για 2-2,5 μήνες και στην Κρεμαστή?
Αν συμβεί το... απίθανο... και προκύψουν  μεγάλες βροχοπτώσεις καλοκαιριάτικα,  προτείνουμε  να διακοπεί για λίγη ώρα η διάβαση των οχημάτων με τους τρόπους που πραγματοποιούνταν την περίοδο 2014-2019 καθόλη την διάρκεια του έτους και με την παρέμβαση της τροχαίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα!

Στη δύσκολη τουριστική περίοδος που διανύουμε, στα οικονομικά και υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω covid/19 κοινωνία μας απαιτούν ανακουφιστικές δράσεις για τους πολίτες και ευελιξία...
Αν και μέχρι σήμερα ο "δογματισμός", η εμμονή  και η στασιμότητα χαρακτήριζουνν την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου του κ. Χατζημάρκου, ελπίζουμε να δει με σοβαρότητα την πρόταση μας και να αντιληφθεί επιτέλους τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

ΥΓ: Για το επιβαλλόμενο  και αυτονόητο έργο της κατασκευής "νέας γέφυρας Κρεμαστης" θα  αναφερθούμε σε άλλη ανακοίνωση αναλυτικά. Θυμίζουμε ότι για να στείλουμε το μήνυμα της ανάγκης υλοποίησης του και  για το οποίο είχαν δαπανηθεί πολλά χρήματα του φορολογούμενοι λαού μας σε μελέτες, ξεκινήσαμε την ανακοίνωση του Περιφερειακού Συνδυασμού μας στη γέφυρα της Κρεμαστής το Απρίλιο του 2019. Ήταν κίνηση συμβολισμού και ουσίας...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" - Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ροδου -
Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: