slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσπευση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για αδειοδότηση υδατοδρομιων και στο Νότιο Αιγαίο!

"Επίσπευση  της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για αδειοδότηση  υδατοδρομιων στο Νότιο Αιγαίο και  να ξεπεραστεί η  γραφειοκρατία"!

Η βελτίωση των μεταφορών και η άρση της απομόνωσης είναι η" φιλοσοφία "και ο στόχος  της πρωτοβουλίας  που  αναπτύσσει η κυβέρνηση και  είχε πρόσφατα ως  αποτέλεσμα τις πρώτες  αδειοδοτησεις  λειτουργίας υδατοδρομιων σε Κρήτη (Ρέθυμνο) και Θεσσαλία (Βόλος).
Με δεδομένα ότι :

-επιθυμία  και ανάγκη των νησιωτών είναι να ενισχυθούν οι συγκοινωνίες της πολυνησιακής περιοχης  μας. 

- έχει πραγματοποιηθεί οργανωμένη προσπάθεια από τα Λιμενικά Ταμεία ,τους Δήμους ,την Περιφερεια  και από  Κοινοβουλευτικούς μας   εκπροσώπους ώστε να ξεπεραστούν πολλά από τα" γραφειοκρατικά" ζητήματα .

-Τα υδροπλάνα θα εξυπηρετήσουν το μόνιμο πληθυσμό των νησιών αλλά -κυριως-  θα βοηθήσουν  στην πολυπόθητη ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου , στην έλευση επισκεπτών και θα αναβαθμίσουν τον ποιοτικό τουρισμό αυξάνοντας συγχρόνως τις θέσεις απασχόλησης .

-εθνικοί λόγοι ζητούν άμεσες ενέργειες  .
                                         
                                             ΚΑΛΟΥΜΕ  
την  κυβέρνηση και- ιδιαιτερως-τα αρμόδια υπουργεία να επισπεύσουν την αδειοδότηση  λειτουργίας υδατοδρομιων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και να συμβάλλουν  στην επίλυση των προβλημάτων ώστε ένα επιπλέον αναγκαίο μεταφορικό μέσο να προστεθεί στο Νότιο Αιγαίο.

Η πολιτική βούληση και η πρωτοβουλία  της κυβέρνησης εκφράστηκε με τις πρόσφατες αδειοδοτησεις λειτουργίας υδατοδρομιων σε Ρέθυμνο και Βόλο .
Αναμένεται απόφαση και  σχετικό ΦΕΚ και για την Ιο(Κυκλάδες) όμως η περιοχή μας στο σύνολο  της είναι αυτή που έχει μεγαλύτερη ανάγκη να απολαύσει τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι  των Ιονίων Νήσων.  
Επισημαίνουμε  ότι θετικές αποφάσεις και δράσεις με κοινωνική ευαισθησία, αποτελεσματικότητα    και συνεννόηση , σε αυτή την - ιδιαίτερα- κρίσιμη  περίοδο  για τον τόπο μας , λειτουργουν "λυτρωτικα " και εκτιμώνται από την  κοινωνία μας!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε . Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν.Π. Ε .


Δεν υπάρχουν σχόλια: