slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Self test σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου από 26 Απριλίου

Υποχρεωτικά θα είναι τα self test από τη Δευτέρα 26 Απριλίου στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε για το πρόγραμμα διάθεσης self-tests σε ομάδες του πληθυσμού αναφέροντας τα εξής:

Από τη Δευτέρα, 26 Απριλίου η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία, εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.

Από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων που θα εργάζεται με τηλεργασία. Οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια απουσίας, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία. Διατηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του κορονοϊού και εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των συναντήσεων των ομάδων εργασίας με φυσική παρουσία, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερβαίνει τους 7.

Συστήνεται επίσης να γίνεται χρήση της τηλεδιάσκεψης ή κάθε άλλου προβλεπόμενου τηλεπικοινωνιακού μέσου και, τέλος, το κοινό εξακολουθεί να εξυπηρετείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Εξαιρούνται του μέτρου αυτού σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και εν γένει των ενστόλων.

Στην κατηγορία που ξεκινά η διάθεση των self-tests την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό που ασχολείται στους τόπους λατρείας όλων των θρησκειών.

Δείτε την ενημέρωση:

 

 

 

Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .

Δεν υπάρχουν σχόλια: