slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου για την δήθεν «απένταξη» του Αεροδρόμιο Πάρου

Με αφορμή το δημοσίευμα [22/04/2021: http://oreaparos.blogspot.com/] του κ. Κώστα Αργουζή στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Ωραία Πάρος», σχετικά με το ενδεχόμενο απένταξης του Αεροδρομίου Πάρου από το ΕΣΠΑ, καθώς υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης των προβλεπόμενων προθεσμιών, απέστειλα χθες, 21/04/2021 επιστολή στους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας (κκ. Βρούτση Ιωάννη, Μονογυιού Κατερίνα και Φόρτωμα Φίλιππο), προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα. Το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου ο Βουλευτής, Φίλιππος Φόρτωμας γνωρίζοντάς μου, ότι για το εν λόγω θέμα, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης του απάντησε ότι η ημερομηνία έναρξης της πράξης δεν σημαίνει απαραίτητα έναρξη εργασιών, αλλά πρόκειται για διαχειριστική έννοια· επίσης από τη στιγμή που θα εκκινήσει η διαδικασία ανάθεσης του έργου δεν ελλοχεύει κίνδυνος απένταξης του έργου, διαβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι μέσα στον Μάϊο 2021 ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί. 

Ευχαριστώ θερμά τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππο Φόρτωμα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας καθώς και για την ενημέρωση επί του θέματος.

Τέλος, για το ίδιο θέμα, ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου, χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος πληροφορώντας με, ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες από πλευράς Δήμου Πάρου και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα επί της διαδικασίας ολοκλήρωσης του έργου. 





                                                                             Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου


                                                                                                Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: