slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα δέκα Fake News του ΣΥΡΙΖΑ σε είκοσι ημέρες (Videos&εικόνες)

Τα δέκα Fake News που αναπαρήγαγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε είκοσι μέρες αναδεικνύει η Ομάδα Αλήθειας.



1. Fake news για τις πλακέτες στην Ακρόπολη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στελέχη του κόμματος, εκτόξευσαν κατηγορίες προς το υπουργείο Πολιτισμού και την ίδια την υπουργό Λίνα Μενδώνη ότι σχεδίαζε να τοποθετήσει επιγραφή με το όνομά της στην Ακρόπολη, κάνοντας μια σειρά απο αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

H ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Την ίδια γραμμή ακολούθησαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε λόγο για στοχοποίηση της Λίνας Μενδώνη και διαψεύδει ότι θα αναρτηθεί επιγραφή επί του Βράχου της Ακρόπολης. Έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα τις πινακίδες οι οποίες θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών.

2. Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα self tests και την Siemens

Ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του την 25η Μαρτίου κατήγγειλε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens, αναφορικώς με την προμήθεια των self tests.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, συντεταγμένα τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσαν ευθέως την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει ένα ακόμη "δωράκι" δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς την γερμανική εταιρεία, δίνοντας με απευθείας ανάθεση την προμήθεια των self tests, ενώ θα έπρεπε να προχωρήσει σε διαγωνισμό.

Η πραγματικότητα είναι πως οι αναφορές των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ένα ακόμα μεγαλειώδες εσκεμμένο ψέμα αφού ανακοινώθηκε ότι 30 εταιρείες έκαναν προσφορά για την συγκεκριμένη προμήθεια, όμως ανάμεσά τους δεν βρίσκοταν καν η εταιρεία Siemens.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

3. Fake news Πολάκη για τις προδιαγραφές της προκήρυξης των self tests

Fake news από τον βουλευτή και αναπληρωτή υπουργό Yγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συσκευασίες των 25 self tests είναι αντίθετες με τις απαιτήσεις της σύμβασης, ενώ θα έπρεπε να δίνονται μεμονωμένα.

Συγκεκριμένα ο ίδιος ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook, δημοσίευση του Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με την οποία τα σετ των 25 self tests βρίσκονται σε αντίθεση με τις απαιτήσεις της σύμβασης και θα έπρεπε τα τεστ να διανείμονται μεμονωμένα.

Η ανάρτησή του:

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, καθώς όπως αναγράφεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος στις τεχνικές προδιαγραφές:

"Τα test να παρέχονται είτε σε ατομική είτε σε συσκευασία περισσότερων τεμαχίων ώστε να είναι επιδεκτικά ατομικής διανομής (πχ χωρίς να είναι αναγκαίος ο διαμοιρασμός διαλυμάτων από τον χρήστη)."

Fake news Πολάκη ότι "βαφτίστηκαν" self tests τα rapid tests

Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι τα τεστ που ήρθαν είναι rapid τα οποία "βαφτίστηκαν" self tests, επειδή και τα δύο βγαίνουν σε σετ των 25 τεμαχίων και δίνουν αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με το ότι "η κυβέρνηση έφερε rapid tests, τα οποία βάφτισε self tests", όπως υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είναι και αυτό άλλο ένα fake new.

Αν παρατηρήσει κάποιος τις δύο συσκευασίες, υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα και τα νοσοκομεία. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες.

Τα Rapid Tests που χρησιμοποιούν στα διαγνωστικά κέντρα και στα νοσοκομεία:

 Τα self tests που θα γίνονται από τους πολίτες:

4. Επιστράτευσαν το google translate για να βρουν λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών

To νέο δήθεν «φιάσκο» το οποίο καταγγέλουν κάποιοι στα κοινωνικά δίκτυα, αποτελεί στην πραγματικότητα προϊόν επεξεργασίας και αφορά στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ προκειμένου να χορηγήσουν τα self tests.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Από το πρωί δημοσιεύονται φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη νέα πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

Αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι έχουν ενεργοποιημένο το google translate. Στην περίπτωση αυτή η google μεταφράζει αυτόματαεμφανίζοντας έτσι τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη τα οποία προκύπτουν από την λανθασμένη αυτόματη μετάφραση της google και όχι από την ίδια την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί.

Ακολουθεί βίντεο το οποίο δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει:

Ανάρτηση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του:

 

5. Fake news ΣΥΡΙΖΑ για βιαστικά εξιτήρια από τις ΜΕΘ

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, επικαλούμενος δηλώσεις μίας ειδικευομένης παθολόγου που έγιναν το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, πως "ασθενείς στο «Σωτηρία» παίρνουν βιαστικά εξιτήρια με οξυγόνο για το σπίτι τους, λόγω της ανυπαρξίας κλινών".

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε συνειδητά (;) να μην αναφερθεί στην απάντηση που έδωσε στην ίδια εκπομπή ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος στην ειδικευόμενη γιατρό, αναφέροντας πως το να φεύγει ένας ασθενής από το νοσοκομείο παίρνοντας οξυγόνο μέχρι να αποθεραπευτεί είναι συνήθης πρακτική σε πάρα πολλές πνευμονολογικές κλινικές και υπό κανονικές συνθήκες, όχι μόνο τώρα με την πανδημία.

Δέιτε το επίμαχο απόσπασμα:

6. Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στο Open στις 18/03/2021, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει καθώς ο καταζητούμενος τρομοκράτης συνελήφθη στις 3 Ιανουαρίου του 2015, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στις 25 Ιανουαρίου 2015.

7. Μας έλεγαν για τη δημιουργία ΜΕΘ "ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε γιατί θα ήταν πεταμένα λεφτά”.

Ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του είχε αναφέρει πως:"Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια", αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προκαταβολική επίταξη όλων των ιδιωτικών ΜΕΘ, είτε τις χρησιμοποιούσε το ΕΣΥ είτε όχι.

Η κυβέρνηση στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε αποφασίσει πως εφόσον χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν ιδιωτικές ΜΕΘ και το δημόσιο θα καταβάλλει το σχετικό αντίτιμο.

Το κόστος, λοιπόν, της επίταξης των ιδιωτικών ΜΕΘ θα ήταν ανάλογο της πίεσης που θα ασκούνταν στο ΕΣΥ. Σε αντιδιαστολή, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επιταχθούν όλες οι ΜΕΘ προκαταβολικά, πληρώνοντας το αντίτιμο όλων των ιδιωτικών κλινών που υπήρχαν, ασχέτως αν θα χρησιμοποιούνταν ή όχι.

Κοινώς, με τη λύση του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος θα πλήρωνε άδειες ΜΕΘ, αφού στο πρώτο κύμα της πανδημίας δε χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί καμία.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

8. Η Κυβέρνηση ακύρωσε διαγωνισμό για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς τη Νέα Δημοκρατία ότι δήθεν ακύρωσε διαγωνισμούς για καινούρια λεωφορεία. Η αλήθεια είναι ότι ο εν λόγω διαγωνισμός που αφορούσε σε 750 λεωφορεία, ακυρώθηκε ως απαράδεκτος από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, καθώς δεν υπήρξε ποτέ χρηματοδότηση και η Ανεξάρτητη Αρχή άφησε υπόνοιες ότι επρόκειτο για έναν φωτογραφικό διαγωνισμό.


Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εξηγεί γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός:



9. Γ. Τσίπρας: Έχουμε τον ίδιο αριθμό θανάτων με τnν Σουηδία

Fake news του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας στο βραδυνό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, δήλωσε χωρίς αιδώ πως ο αριθμός των νεκρών έξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Σουηδία είναι σχεδόν ο ίδιος, ενώ η πραγματικότητα είναι πως οι νεκροί στην Σουηδία ξεπερνούν αυτούς της Ελλάδος κατά 5.000 σύμφωνα με τα παγκοσμίως επίσημα στοιχεία, φτάνοντας στις 12.890 ενώ στην Ελλάδα στις 8.000.

Αυτά υποστηρίξε ανερυθριάστως ο κ. Τσίπρας:

«Η Σουηδία για να πω μόνο ένα παράδειγμα όπου στην ουσία δεν υπήρξε σοβαρό lockdown, έχουμε φτάσει να έχουμε περίπου τον ίδιο αριθμό νεκρών από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, βέβαια σε μια χώρα που έχει πολύ ισχυρότερο δημόσιο σύστημα Υγείας. Λοιπόν, κάτι πήγε πολύ στραβά το προηγούμενο διάστημα.»

Δείτε το video:

10. Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης έλεγε ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό στις 30 Απριλίου του 2020

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του, διαστρεβλώνει την ομιλία του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι στις 30 Απριλίου 2020 ισχυρίστηκε οτι νικήσαμε τον κορωνοϊό, όμως ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στον "πόλεμο" που διεξάχθηκε μεταξύ των χωρών για να εξασφαλίσουν υγειονομικό υλικό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


https://omadaalithias.gr/politiki/10-fake-news-toy-syriza-se-20-meres


Δεν υπάρχουν σχόλια: