slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου με τραπεζάκια έξω εισηγούνται οι ειδικοί

Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης με τραπεζάκια έξω από τις 4 Μαΐου εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των ειδικών κλίνει προς το άνοιγμά της αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί δίνουν «πράσινο φως» για επανεκκίνηση της εστίασης, καφετέριες και εστιατόρια, αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαΐου ή την Τρίτη 4 του μήνα με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και αυστηρά μέτρα. Πιθανότερη ημερομηνία είναι η 4η Μαΐου.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και μένει η ψηφοφορία των λοιμωξιολόγων για να κλειδώσει η απόφαση.

Ακόμα, η Επιτροπή ανάβει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν δύο υπουργοί. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ακόμα, για την Κυβέρνηση ορόσημο είναι η 14η Μαΐου για το άνοιγμα του Τουρισμού.

Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης της Επιτροπής

Στο τραπέζι των συζητήσεων των ειδικών βρίσκονται εκτός από το θέμα της εστίασης και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων τα εξής:

- Απελευθέρωση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές.

-Πώς θα γίνουν με ασφάλεια οι μετακινήσεις εντός της ίδιας Περιφέρειας και αν θα επιτραπεί η μετάβαση σε εξοχικά που βρίσκονται στον ίδιο νομό ενόψει Πάσχα.

-Τα μέτρα κατά την εκπλήρωση των θρησκευτικών καθηκόντων τη Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλειά μας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί είναι θετικοί στα μέτρα που πρότεινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Αν γίνουν αποδεκτά, τότε η Ανάσταση θα γίνει στις 9 μ.μ. και η απαγόρευση κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο θα ισχύει από τις 10.30 μ.μ.

-Οι κανόνες για το πασχαλινό τραπέζι με τα σενάρια να κάνουν λόγο για συγκέντρωση δύο οικογενειών (έως 9 άτομα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: