slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδίκασε φαινόμενα εκφοβισμού και απειλών κατά συνεργατών του Περιφερειάρχη

Με ονομαστική ψηφοφορία και μετά από πρόταση του Εντεταλμένου Πολιτισμού Δωδεκανήσου,  Γιάννη Κρητικού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στην χθεσινή του συνεδρίαση, ομόφωνα καταδίκασε τα φαινόμενα εκφοβισμού και απειλών που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα συνεργάτες του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, αλλά και αιρετοί.

Τα περιστατικά αυτά, με τη μορφή αναρτήσεων στο διαδίκτυο, αναφορών στο πλαίσιο ραδιοφωνικών εκπομπών, τηλεφωνημάτων σε οικογένειες και εργασιακούς χώρους, εκτός των συνεργατών του Περιφερειάρχη, στρέφονται και κατά αιρετών.  Παράλληλα έχουν σημειωθεί και περιστατικά παράνομων μαγνητοφωνήσεων και δημοσιοποίηση του παρανόμως ληφθέντος υλικού, με το άλλοθι της δημοσιογραφικής έρευνας, με σκοπό πάντα τη σπίλωση του

Περιφερειάρχη.

 

Τα φαινόμενα αυτά, απαράδεκτα και καινοφανή για την πολιτική ζωή τόπου, υπονομεύουν βάναυσα τη Δημοκρατία και ως μεμονωμένα επί του παρόντος, επιβάλλεται να καταδικαστούν,  πριν χαρακτηρίσουν το σύνολο του πολιτικού βίου της περιοχής.

 

Εισηγούμενος το θέμα ο Εντεταλμένος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

 

«Πρόκειται για απαράδεκτα πράγματα ειδικά για τα μέρη μας. Έχουμε υποχρέωση όμως να προστατέψουμε τον  κ. Περιφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσες και όσους έχουν σχέση με την Περιφέρεια (Υπηρεσιακά στελέχη, Ειδικούς Συμβούλους, Εξωτερικούς συνεργάτες, κτλ.).

Μα πάνω απ' όλα έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τη Δημοκρατία στον τόπο μας.  Και πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της. Προτείνω: Έκδοση απόφασης καταδίκης κάθε φαινομένου απειλών και εκφοβισμού στο πολιτικό προσωπικό, εργαζομένων και συνεργατών της Περιφερειακής Αρχής από όπου κι αν προέρχονται. Εξουσιοδότηση της Περιφερειακής Αρχής για την ανάληψη ενεργειών (επικοινωνιακών, διοικητικών και νομικών) για την προστασία του κύρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ονομαστική ψηφοφορία (Άρθρο 18, παρ. 7 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού μας Συμβουλίου) κατά την οποία να καταγραφεί η ψήφος καθενός και καθεμίας ξεχωριστά. Οι περιστάσεις απαιτούν να σταθούμε όλοι και όλες στο ύψος των περιστάσεων».

 

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

 

«Όσοι μπαίνουν στην πολιτική, γνωρίζουν ότι  μπαίνουν σε ένα δύσκολο  περιβάλλον όπου υπάρχει τριβή, υπάρχει σύγκρουση θέσεων και απόψεων. Συχνά το περιβάλλον είναι σκληρό,  αλλά και αυτό νομίζω ότι είναι γνωστό σε όλους. Καθένας έχει το πάθος να υπηρετήσει τα κοινά, αυτό είναι θεμιτό. Το τελευταίο διάστημα όμως, κάποιοι έχουν  ξεφύγει τελείως στον τόπο μας, καθώς χρησιμοποιούνται μέθοδοι και πρακτικές οι οποίες εκφεύγουν κάθε λογικής και κάθε έννοιας τάξης. Όλα αυτά τα περιστατικά συνθέτουν έναν πάτο της πολιτικής ζωής. Ναι, είναι μεμονωμένα  αλλά πρέπει να απομονωθούν ακριβώς για να μην αφορούν το σύνολο της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Οι άνθρωποι που έχουν μπει στο στόχαστρο, είναι εργαζόμενοι και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με τον σεβασμό που αρμόζει σε όσους κερδίζουν την ζωή τους μόνο μέσα από την καθημερινή δουλειά τους.. Είναι συνεργάτες μου, το μοναδικό «λάθος» των οποίων ΄- για κάποιους - είναι ότι είναι δικοί μου συνεργάτες. Αυτές είναι μέθοδοι άλλων χωρών, άλλων χώρων και άλλων εποχών και πρέπει να καταδικαστούν από όλους. Όχι μόνο από εμάς, αλλά από ολόκληρη την κοινωνία». 



Το Γραφείο Τύπου

















Δεν υπάρχουν σχόλια: