slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μια οφειλόμενη απάντηση στη Συνέντευξη της Παρής Μανιού

Οι κάτωθι υπογράφουσες, αντιπρόσωποι στην 3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκλεγμένες στην νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού ευχαριστήσουμε τους συνέδρους και την απερχόμενη Νομαρχιακή Επιτροπή για το έργο της, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που επί χρόνια μετέχουμε, διαβουλευόμαστε δημοκρατικά, διαλεγόμαστε μέσα από τις διαφωνίες και τις αντιθέσεις μας πάνω στα πολιτικά επίδικα και όχι με προσωπικές εμπάθειες, συμπάθειες ή αντιπάθειες. Η συνέντευξη που επέλεξε να δώσει το μέλος της Οργάνωσης Μελών Νάξου και αντιπρόσωπος στην 3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, Παρή Μανιού (Κυκλαδική, 18/3/2021), όχι μόνο προσβάλλει το ήθος, την παρουσία και την διαδρομή ημών στα ονόματα των οποίων αναφέρθηκε αλλά πιστεύουμε και όλων των προσώπων που συμμετείχαν στις διαδικασίες. Βάλλει δε άμεσα τον ιδεολογικό και αξιακό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον οποίο και η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή καλείται να υπηρετήσει.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη ιστορικά συγκυρία για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας, των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων μας, σε μια συγκυρία που μέγιστη ανάγκη και στόχος του πολιτικού μας φορέα, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι το άνοιγμα και η απεύθυνσή μας στην κοινωνία προκειμένου να διαβουλευτούμε τις προτάσεις και τις προγραμματικές μας θέσεις για την επόμενη μέρα αυτής της ζοφερής αντιδημοκρατικής νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης της ΝΔ. 

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, κατασκευάζοντας «εσωτερικούς εχθρούς» και «πλειοψηφίες», υπηρετώντας προφανώς αλλότριους προς την αριστερά και την δημοκρατία σκοπούς,  η Παρή Μανιού επέλεξε με ψεύδη, με διαστρεβλώσεις μέσα από την κατάθεση προσωπικών της απόψεων και την εμφανώς επιλεκτική και εμπαθή ονοματολογία,  να εικονογραφήσει μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που διαδραματίστηκε το διήμερο της Συνδιάσκεψης, και να μετατρέψει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Κυκλάδες σε πεδίο εμφυλιοπολεμικών συγκρούσεων. 

Σε αυτόν τον κατήφορο δεν δίστασε να αναφερθεί σε εργασιακές και συγγενικές σχέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και φυσικά δεν δίστασε να στοχοποιήσει τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, που επί δεκαετίες οργώνει τις Κυκλάδες, συναντιέται με τις τοπικές κοινωνίες για να προωθήσει τις αξίες και τα προτάγματα της Αριστεράς και έχει συμβάλει τα μέγιστα με ευθύ, ειλικρινή πολιτικό λόγο και ανιδιοτέλεια. Είναι σαφές ότι καμία τέτοια προσπάθεια, είτε της Παρής Μανιού είτε οποιουδήποτε άλλου, μπορεί να πλήξει ή να θέσει σε αμφισβήτηση όχι μόνο το έργο του αλλά κυρίως την ακεραιότητά του και την προσήλωσή του στα οράματα που μοιραζόμαστε.

Δεν γνωρίζουμε ποιους εκφράζει η πρακτική αλλά και το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνέντευξης. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπουμε να μας κατατάσσουν σε «μειοψηφίες» και «πλειοψηφίες», αυθαίρετα, υστερόβουλα και αντιδεοντολογικά. 

Θυμίζουμε στην Παρή Μανιού ότι ο πολιτικός αντίπαλος είναι εκεί έξω και λέγεται κυβέρνηση της ΝΔ. Η δημιουργία εσωτερικών εχθρών δεν λειτουργεί σε όφελος του κόμματος και δεν ενισχύει την διεύρυνση που φέρεται να υπερασπίζεται η ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Κυκλάδες εκφράζεται από τα εκλεγμένα του όργανα και τον/τους βουλευτές του.»

Ελένη Γαϊτανή, Μαρίνα,Μακρή, Άννα Μαυρουδή


 

Η Συνέντευξη της : Πάρη Μανιού: “Μακριά Από Το Ενωτικό Πνεύμα Ο Συρμαλένιος”

Μετά την ολοκλήρωση της  3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλήσαμε με την κα. Παρασκευή Μανιού, μέλος της Οργάνωσης Μελών Νάξου,  μέλος του πρώην Συντονιστικού της ΟΜ Νάξου και μέλος της πρώην Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: