slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πηγές ΝΔ: Δωρεάν τα τεστ για τους κατόχους ΑΜΚΑ - «Ο κ. Λουράντος οραματίζεται τιμοκαταλόγους»

«Ο κ. Λουράντος μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορονοιού σε φαρμακεία», σημειώνουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι πηγές της ΝΔ σημείωναν πως «καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον έχουν θέσει στο περιθώριο».
Τέλος οι πηγές της ΝΔ τονίζουν ότι «επι της ουσίας, τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου».
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαραμκευτικός Σύλλογος, σημείωνε, πως υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν φτάσουν στα φαρμακεία τα rapid tests.

Η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προσφάτως εξέτασε τη δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των rapid test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 μέσα από τα φαρμακεία μας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών που έχουν ήδη εφαρμόσει τη διαδικασία όπως Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τσεχία, Αυστρία και τελευταία και η Κύπρος και αποφάσισε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Υγείας.





Οι χθεσινές δηλώσεις της κυβέρνησης αφορούν τη δωρεάν διάθεση, μέσω των φαρμακείων, rapid test που θα γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες.

Η επιλογή από την κυβέρνηση, βάσει της τρέχουσας συγκυρίας, της δυνατότητας μαζικής διάθεσης test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 για τον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ αφού προηγηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να εξετασθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσής τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: