slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΑΞΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021
Τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8.00 το πρωί της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.
Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις.......βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

07:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα σημάνουν χαρμόσυνα.
11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως της Νάξου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου με την παρουσία του Ιερού Κλήρου και των Αρχών, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Στη Δοξολογία θα παραστεί ο Σημαιοφόρος του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».
11:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της πόλης, παρουσία των Σημαιοφόρων και Παραστατών των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης καθώς και των Σημαιοφόρων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.
Κατάθεση στεφάνων τηρουμένης της υπ΄ αρ. 52749/289.2006 (ΦΕΚ 1488 Β/2006) υπουργικής απόφασης καθορισμού σειράς προβαδίσματος, από τους κ.κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Έπαρχο Νάξου ως Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Κοινότητας Νάξου, Διοικητή Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσει στεφάνι εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων. Για τα Σχολεία θα καταθέσουν στεφάνι οι διευθυντές των: Λυκείου Νάξου, 1ου Γυμνασίου Νάξου, 2ου Γυμνασίου Νάξου, ΕΕΕΕΚ Νάξου, 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.
Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Δημήτριος Σκουλάτος, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».
Τα της Ιεροτελεστίας θα φροντίσει η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, τα της συμμετοχής του Στρατού θα φροντίσει το Φρουραρχείο Νάξου, τα της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και το Λιμεναρχείο Νάξου.
Σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς των Κοινοτήτων θα τελεσθεί Δοξολογία, θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία Ηρώων από τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Σχολικών Μονάδων, τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων. Στην Κοινότητα Φιλωτίου η Δοξολογία θα τελεσθεί στις 10:30 π.μ., στην Κοινότητα Χαλκείου στις 11:00 π.μ..
Οι κατά τόπους Εφημέριοι των Ιερών Ναών παρακαλούνται να φροντίσουν τα της Ιεροτελεστίας.

 

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 

Δημήτριος Λιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: