slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν θα πληρώνουν δάνεια οι επιχειρηματίες το 2021: Τα νέα προγράμματα και οι όροι ένταξης

Για μία ολόκληρη χρονιά -το 2021- επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν θα... πληρώνουν τα δάνειά τους: Για τρεις μήνες το κράτος θα καλύπτει τους τόκους και για τους υπόλοιπους εννέα τη δόση των ανοιγμάτων που έχουν σε τραπεζικά Ιδρύματα. Ήδη η πρώτη σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης


Νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων -στα πρότυπα του μοντέλου που είχε υιοθετηθεί από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο- «ενεργοποιεί» το υπουργείο Ανάπτυξης. Η επιδότηση θα αφορά σε ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια και θα «καλύπτει» τους τόκους που τους αντιστοιχούν για τον τρίμηνο Ιανουάριος- Φεβρουάριος- Μάρτιος. Αμέσως μετά τη σκυτάλη θα την πάρει το υπουργείο Οικονομικών που από τον Απρίλιο και για διάστημα εννέα μηνών θα καλύπτει ως και το 90% της δόσης των δανείων επαγγελματιών και επιχειρήσεων!

Πώς θα γίνει η επιδότηση τόκων

Άμεσα θα βγει στον «αέρα» η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την κάλυψη των τόκων που πληρώνουν οι επιχειρηματίες για τα δάνειά τους: Η δημόσια χρηματοδότηση συνολικά θα καλύπτει ποσό ίσο με τους συμβατικούς τόκους που δημιουργούνται από τις αρχές της χρονιάς έως και το τέλος Μαρτίου, ήτοι για χρονικό διάστημα 3 μηνών, σύμφωνα με τις αντίστοιχες δανειακές/πιστωτικές συμβάσεις. Ειδικά για τις Συμβάσεις Πίστωσης (με ανοικτούς αλληλόχρεους λογαριασμούς) καλύπτονται οι τόκοι για το χρεωστικό υπόλοιπο σύμφωνα με το τελευταίο προσωρινό κλείσιμο του αλληλόχρεου λογαριασμού, καθώς και οι τόκοι που προκύπτουν από τη χρήση του υφιστάμενου πιστωτικού ορίου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: