slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμβόλιο ζωής και... λογικής

ΠΗΓΗ: moneypress.gr- Tου Λουκά Γεωργιάδη
Το εμβόλιο ανακαλύφθηκε, παραλήφθηκε και οι πρώτοι συμπολίτες μας στον πλανήτη έχουν βάλει μέσα στο σώμα τους, τη... θαυματουργή ουσία, που θα αποτελέσει το τείχος προστασίας έναντι του... τέρατος που μας απειλεί. Περιμένουν με αγωνία να περάσουν οι 21 μέρες για να κάνουν και τη δεύτερη δόση, ώστε να σιγουρευτούν ότι ο εφιάλτης γι αυτούς θα πάψει να υφίσταται. 
Ο παγκόσμιος πληθυσμός περιμένει με αγωνία αλλά και αισιοδοξία τη... σειρά του. Όλη η γη είναι μια γειτονιά με καλούς και... κακούς γείτονες. Το απέδειξε ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώθηκε η πανδημία. Με τον ίδιο τρόπο αυτή η μεγάλη γειτονιά, θα πρέπει να αρχίσει να επανέρχεται σταδιακά στους κανονικούς ρυθμούς.



Όμως, θα χρειαστούν 4-5 μήνες, μέσα στους οποίους πρέπει να επιδείξουμε υπομονή και υπευθυνότητα. Ειδικά τώρα, πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να φτάσουμε στη βρύση και να πιούμε νερό. Ακούμε προσεκτικά τους επιστήμονες και δεν κάνουμε του... κεφαλιού μας, υιοθετώντας "ψεκασμένους", σαλταρισμένους και ανόητους.

Δεν έχουμε κερδίσει τον πόλεμο. Δυστυχώς, πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας δεν θα προλάβουν να εμβολιαστούν. Θα είναι τα θύματα αυτού του... πολέμου μέσα στους επόμενους μήνες. Γιατί μέχρι να εμβολιαστούμε, το μόνο όπλο θα είναι τα κλασικά μέτρ;α προστασίας που μας έχουν υποδείξει οι επιστήμονες.
Πραγματικά είναι κρίμα μέσα στο επόμενο διάστημα των 120-150 ημερών να φερθούμε ανώριμα και να είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων.

Οι επιστήμονες μας δείχνουν τον δρόμο του εμβολιασμού και ανάλογα με το... μυαλό του καθενός, θα καθοριστεί και ο χρόνος για να μαζευτεί αυτή η κατάρα. Όσοι δεν πρέπει να το κάνουν, απλά δεν θα το κάνουν, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η επιλογή πρέπει να έχει επιστημονικό υπόβαθρο και τεκμηρίωση.

Όσο γι αυτούς που δεν θέλουν να το κάνουν από... άποψη, υπάρχουν τρόποι για να πειστούν ώστε να το κάνουν. Το μεγαλύτερο έγκλημα τους προσεχείς μήνες, θα είναι η υψηλή διαθεσιμότητας εμβολίων και χαμηλή προσέλευση του πληθυσμού.

Γιατί αυτή η ανισορροπία θα μεταφραστεί σε κρούσματα, διασωληνωμένους και θανάτους. Και φυσικά, όσο θα εξακοιλουθεί να μας... κυνηγάει αυτή η εικόνα, θα είναι προβληματική η επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα.

Το εμβόλιο, όπως κάθε εμβόλιο το οποίο έχουν κάνει σχεδόν όλοι, αποτελεί το ελιξήριο της ζωής. Γι αυτό εμβολιάζονται τα παιδιά, γι αυτό εμβολιάζονται ενήλικες, γι αυτό εμβολιάζονται όσοι έχουν πάει στον στρατό.

Η Πολιτεία, στο πλαίσιο του Συντάγματος αλλά και των κανόνων που διέπουν την εύρυθμη λειτουργία της σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, πρέπει να οργανώσει την άμυνα της, στοχεύοντας στην αντεπίθεση της. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές είνια πολύ μεγάλο και σίγουρα θα μπορούσε να ήταν μικρότερο, εάν λειτουργούσαν όλοι πιο ώριμα. Βέβαια, συνιστά... ανισορροπία της φύσης, να έχεις έναν πλανήτη με λογικούς ανθρώπους!

Η ανθρωπότητα εξελίσσεται μέσα από την πρόοδο της επιστήμης, μέσα από την Παιδεία, αλλά και μέσα από τους προβληματικούς εγκεφάλους. Είναι νομοτελειακό και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό...

Το... τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς είναι το τελευταίο τεστ της ανθρώπινης βλακείας. Ελπίζουμε και οι τελευταίοι ανεγκέφαλοι να συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να γίνει.

Έστω και στο ελάχιστο. Ας μην έχουμε τέτοιες... παράλογες απαιτήσεις. Ξεπερνώντας τις... ανοησίες και βλέποντας την ουσία, οφείλουμε να λειτουργήσουμε όλοι προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας και φυσικά της οικονομίας.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και το τείχος προστασίας από το εμβόλιο έναντι του... διαβολο-ιού, αποτελούν τα συστατικά στοιχεία για να ξαναβγούμε στην κοινωνία ως "ζωντανές" οικονομικές μονάδες.

Όσο γρηγορότερα δαμάσουμε το... τέρας, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσουμε το δικαίωμα για δουλειές, για κατανάλωση, για αποταμιεύσεις και για επενδύσεις.

Δηλαδή το δικαίωμα στη ζωή. Όσο δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι ακολουθώντας μεθόδους όπως η κακή χρήση ή άρνηση της μάσκας, τα πάρτι, οι πορείες οι συγκεντρώσεις, τα σενάρια συνωμοσίας, οι ανεγκέφαλες θέσεις χωρίς στοιχειώδες εκπαιδευτικό και διανοητικό υπόβαθρο, τόσο περισσότερο θα στέκει απειλητικός αυτός ο ιός.

Και ας μην γελιόμαστε είναι ένας ιός που έγινε... γνωστός και εξαπλώθηκε λόγω και της ανθρώπινης αμέλειας, ανοησίας, βλακείας ή ηλιθιότητας! Δικαιολογίες δεν υπάρχουν όταν απειλείται η υγεία του διπλανού και της δημόσιας υγείας.
Το εμβόλιο είναι η αρχή, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη έως τον... τελικό γύρο. Πρέπει όλα να γίνουν ταχύτατα με συνέπεια, πειθαρχία και φιλότιμο.
Τότε θα έχουμε ανακαλύψει το πραγματικό "εμβόλιο".

Αυτό δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη λογική και υπευθυνότητα. Ας το δούμε και ως ένα... εμβόλιο που έρχεται να αποτελέσει το τείχος προστασίας στην ανθρώπινη βλακεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: