slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φτάνουν κάποια tips πολιτικής επικοινωνίας να προστατεύσουν μια πολιτική καριέρα, καταφέρνοντας το "ακατόρθωτο;"

Tips πολιτικής επικοινωνίας.

του Θανάση Παπαμιχαήλ-επικοινωνιολόγου

Κάτω από ορισμένες συνθήκες φτάνουν και περισσεύουν. Άλλωστε τα tips που διαβάζεται από αυτήν εδώ τη στήλη , έχουν βγει από πραγματικά ‘’παθήματα’’ που έγιναν μαθήματα σε πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της επικοινωνίας. Στην σύγχρονη εποχή, που κάθε φράση και εμφάνιση ενός πολιτικού, ‘’διυλίζεται’’ μπαίνοντας στο μικροσκόπιο, η τήρηση των tips είναι αναγκαία και θα προφυλάξουν από κακοτοπιές, που σίγουρα θα κοστίσουν.
1. Η συνεχής έκθεση στα μέσα, ακυρώνει τη βαρύτητα της παρουσίας σας. Αποφύγετε να βγαίνετε σαν "μαϊντανός", σε παραδοσιακά και νέας τεχνολογίας μέσα. Είναι γνωστή η ρήση "τα μέσα είναι σαν τη φωτιά ,πολύ ’κοντά καίγεσαι, πολύ μακριά κρυώνεις’’. Κρατήστε τις σωστές αποστάσεις, εμφανιζόμενοι μόνο όταν έχετε κάτι σημαντικό να πείτε.
2. Σε πολιτικό αυτοχειριασμό μπορεί να αποβεί η πολιτική στρατηγική της υπερβολικής αμφισβήτησης και συνεχής έντασης , απλά για λόγους πολιτικής πίεσης και ακραίας αντιπολίτευσηςς, σε ‘’δύσκολες’’ περιόδους,μέσα σε μια ‘’χειμαζόμενη’’ κοινωνία. Πρώτιστο ενδιαφέρον,έχουν οι ανάγκες των πολιτών και όχι το συμφέρον των πολιτικών προσώπων ή κομματικών σχηματισμών.
3. Θα πατήσετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας, αν μπαίνετε σε ξένα χωράφια για να κλέψετε δημοσιότητα, σε θέματα που δεν γνωρίζετε. Να μιλάτε πάντα για θέματα της ειδικότητας σας.
4. Αποφεύγετε την ταύτιση με δυσάρεστα νέα, αν φυσικά,μπορείτε να το αποφύγετε. Πολλές φορές ο αγγελιοφόρος δυσάρεστων ειδήσεων την πληρώνει τη "νύφη", στην εικόνα του, φταίει δε φταίει.
5. Ξεκινήστε την νέα προεκλογική εκστρατεία, με το κλείσιμο της κάλπης, είτε κερδίσατε είτε χάσατε. Να θυμάστε ένα αρχικό αξίωμα στην πολιτική, το ‘’κενό’’, το "τίποτα",την "απουσία" το αντικαθιστά πάντα "κάτι’’. Παράδειγμα, ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, ξεκίνησε τη προεκλογική του εκστρατεία , για το Οβάλ γραφείο, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των εκλογών!Θέλει να είναι ο πρώτος διεκδικητής του αξιώματος,πριν ενδιαφερθούν και άλλοι!
[ Δημοσιεύτηκε στην Political,ηλεκτρονική εφημερίδα,Τρίτη 1.12.2020 }







44

Δεν υπάρχουν σχόλια: