slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θήρας - Σύρου - Πάρου για την ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ- Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ - Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου

ΕΠΈΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΈΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973

Σήμερα 47 χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, καλούμαστε, όχι μόνο να σταθούμε στους τότε αγώνες για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά να δούμε και να συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα. Όσο και να θέλει κάποιος να ωραιοποιήσει την σημερινή κατάσταση, η πραγματικότητα θα τον

προσγειώσει αμέσως. Ο μεταπολιτευτικός κύκλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας παρέδωσε στην χειρότερη οικονομική χρεοκοπία, παράγωγο της φιλελεύθερης άκρατης πολιτικής, τόσο στην οικονομία όσο και στη μείωση των δημοκρατικών θεσμών. Άνοδος της ακροδεξιάς, τύπου Χ.Α, όσο και ακροδεξιές πρακτικές από την σημερινή κυβέρνηση: μια κυβέρνηση όπου έχουν βρει καταφύγιο χουντικά κατάλοιπα. Υπουργοί με σχέσεις στην χούντα του Παπαδόπουλου πραγματεύονται σήμερα φορώντας φιλελεύθερο κουστούμι. Εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα καταργούνται. Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, μέσα στη λαίλαπα της ανεργίας, δείχνει καθαρά τον δρόμο που έχει επιλέξει η σημερινή κυβέρνηση. Οι πειραματισμοί της Κεραμέως στο χώρο της παιδείας μόνο γέλιο και θυμό φέρνει. Στο χώρο των μικρομεσαίων  τα δύο καθολικά lockdown, έφεραν την χαριστική βολή σε χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, χωρίς καμία πρόνοια για αυτούς. Κατά την Ν.Δ. αυτό είναι κανονικότητα, για μας παραλογισμός. Είναι αυτονόητο δικαίωμα να ζούμε σε μία χώρα που διέπεται από νόμους χωρίς να μας στερεί τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,  σ' αυτή την νέα αναζήτηση – διεκδίκηση, έχει βάλει στόχο, εκτός από την συνεχή πάλη για μια δημοκρατική πορεία της χώρας, να καλέσει τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη να συμμετέχει σ' αυτή τη νέα πορεία. Από το 1973 και την γενιά του Πολυτεχνείου, η χώρα βίωσε  οικονομικές κρίσεις, αλλά μας έδωσε ξεκάθαρα την εικόνα ότι λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι λαός καταδικασμένος. Η χώρα μας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ανεργία, κλειστά μαγαζιά, και καταχρεωμένα νοικοκυριά, καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία χωρίς πρόληψη και προγραμματισμό σαν να πηγαίνουμε ξυπόλητοι στα αγκάθια. Δεν φτάνει να είμαστε νοητά αλληλέγγυοι, αλλά να συμμετέχουμε και σε ένα νέο ξεκίνημα, όπου στόχο θα έχει την αντίσταση σε πρακτικές εξόντωσης  των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και της οικονομικής μας ευμάρεια. Μετά από 47 χρόνια καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια χώρα με περισσότερη δημοκρατία και πιο περήφανους πολίτες. Το πολυτεχνείο δεν δικαιώθηκε ακόμα, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα. Μην στέκεσαι παθητικός θεατής. Δεν ωφελεί να βλέπουμε την όλο και χειρότερη πορεία από μέρα σε μέρα. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας. Ένωσε την φωνή σου και πάλεψε μαζί μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Η συντονιστική επιτροπή

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ


 

       Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                                                                                    

Πάρος, 17/11/2020

 

Τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου/καταδικάζουμε τα κυβερνητικά μέτρα καταστολής.

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους μεγαλύτερους που έζησαν τα γεγονότα εκείνα, αλλά και για τις νεότερες γενιές που δεν βίωσαν την τυραννία της χούντας.

Ημέρα μνήμης η σημερινή για την μεγαλύτερη εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών,  που αποτέλεσε την απαρχή της κατάρρευσής  της και που ολοκληρώθηκε με την τραγωδία της Κύπρου.

Ημέρα μνήμης για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, όταν οι δυνάμεις της χούντας χτυπούσαν στο ψαχνό άοπλους φοιτητές και δημοκρατικούς πολίτες.

Το σύνθημα ψωμί – παιδεία – ελευθερία    παραμένει και στις μέρες μας επίκαιρο αφού η ανεργία  καλπάζει και πάλι  στερώντας ακόμα και τα στοιχειώδη από πολλές εργατικές οικογένειες, η δημόσια εκπαίδευση δοκιμάζεται από πειραματισμούς και ανεφάρμοστα μέτρα  και η περιστολή των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών στο όνομα τη πανδημίας ξεπέρασε κάθε όριο με κορύφωση την απαγόρευση των επετειακών εκδηλώσεων και της καθιερωμένης πορείας.

Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις πάνω από τρία άτομα και  για τέσσερις ημέρες, μας γυρίζουν σε αλήστου μνήμης εποχές και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για αυτήν την συνταγματική εκτροπή.

 

                                                          Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνική επέτειος, είναι επέτειος λαϊκής εξέγερσης και κοινωνικού αγώνα, είναι η ματωμένη ταυτότητα της Δημοκρατίας μας.

Το Πολυτεχνείο είναι η ζώσα μνήμη, η περηφάνια όλων μας για την αντίσταση της νεολαίας, των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιδικτατορικού αγώνα απέναντι στον φασισμό και σε κάθε μορφή εξουσίας που καταλύει την δημοκρατία ή επιβουλεύεται τις λαϊκές κατακτήσεις.

 

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, η υπεράσπιση της δημοκρατίας, το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, το δικαίωμα στη ζωή, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

 

Αυτή η κυβέρνηση σε συνθήκες πανδημίας παίρνει εκδίκηση από την ιστορία, καταργώντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνοντας μισθούς, απειλώντας ακόμα και με αρπαγή της πρώτης κατοικίας,

 

ενώ δεν διστάζει να βάζει τα ΜΑΤ μέσα στο Πολυτεχνείο από την κεντρική πύλη, αυτήν από την οποία εισέβαλε το τανκ πριν 47 χρόνια, δεν διστάζει να καταργεί συνταγματικές διατάξεις προκειμένου να επιβάλει την σιωπή.

 

Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, θα στεκόμαστε πάντα μπροστά από κάθε μορφής τανκς.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σύρου, περιφρουρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών, θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Σπύρου Μουστακλή, τιμώντας την Επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 13:30.

 

 

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: