slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

😂😂Χαμός στη Γερμανία: Ελλείψει προσωπικού νοσηλευτές θετικοί στον κορονοϊό θα εργάζονται κανονικά

Στην πιο ακραία λύση προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν αναδεικνύοντας έτσι το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα σε έλλειψη προσωπικού στις υγειονομικές δομές.


Όπως ο ίδιος ανέφερε, ακόμα και αν υπάρχουν νοσηλευτές που είναι θετικοί στον κορονοϊό, αλλά παραμένουν ασυμπτωματικοί, θα εξακολουθούν να εργάζονται, ενώ όσοι δεν είναι νοσούντες δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται και αυτοί και να υποβάλλονται σε καθημερινό τεστ, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκες τύπου FFP-2.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας BILD, κάτι παρόμοιο έχει συμβεί στην Βαυαρία και την Βρέμη από τον Οκτώβριο, όπου νοσηλευτές θετικοί στον ιό οι οποίοι ήταν και ασυμπτωματικοί, είχαν αναλάβει να φροντίζουν ασθενείς με Covid-19.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Προστασία των Ασθενών Όιγκεν Μπρις μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), έκανε λόγο για «πολιτική ομολογία αποτυχίας», ενώ ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης είπε η απασχόληση υγειονομικών μολυσμένων από κορονοϊό, θα πρέπει να αποτελεί έσχατη λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια: