slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τρέχει κάτι με τον ΕΟΔΥ;

 Ανεμοδείκτης Από τον Άγγελο Κωβαίο
Η δημοσιογραφική διαχείριση των πληροφοριών και των πραγματικών περιστατικών σχετικά με την πανδημία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή (ειδικά από τις τηλεοράσεις), καθώς κυριαρχείται από τρομολαγνικές προσεγγίσεις και μία προσπάθεια καλλιέργειας πανικού.

Παρά ταύτα όμως, φαίνεται ότι κάποια προβλήματα έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον ΕΟΔΥ, μάλλον υπάρχει ζήτημα. Αρχικώς το θέμα εμφανίστηκε σε δημοσίευμα του «Βηματοδότη», όπου επισημαίνονταν αρρυθμίες και δυσλειτουργίες στις ιχνηλατήσεις, ενώ από τα συμφραζόμενα μπορούσε κανείς να διακρίνει και κάποια δυσφορία του Νίκου Χαρδαλιά για το θέμα.

Εν συνεχεία όμως, τη Δευτέρα το πρωί εμφανίστηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού (ΑΝΤ1) και το έθεσε ξεκάθαρα και δίχως περιστροφές:

«Δεν είμαι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Θα έπρεπε να υπάρχουν rapid test –ακόμα και αν γίνονται λάθη– που θα πραγματοποιούνται αμέσως μόλις κάποιος ενημερώνει ότι στο περιβάλλον του υπάρχει θετικό κρούσμα. Πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο και να εκπαιδευτούν και εκείνοι που απαντούν στα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ».

Όπως δε σημείωσε: «Κρούσματα κορονοϊού θα έχουμε πολλά, το θέμα είναι αν θα έχουμε κρούσματα σοβαρά»…



Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: