slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συρμαλένιος: Κατέθεσε 3 αναφορές για εκπαιδευτικά κενά σε Κορθι Άνδρου, ένταξη παράκτιων αλιέων σε ΕΠΑΛΘ 2014-2020, Πτωχοκομείο Θήρας








Η πρώτη έχει θέμα: «Προβλήματα από την έλλειψη καθηγητών στο Γυμνάσιο ΤΛ Κορθίου Άνδρου»
με την αναφορά κατατέθηκε η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου ΤΛ Κορθίου Άνδρου στην οποία αναφέρονται οι ελλείψεις του γυμνασίου σε καθηγητές και ειδικότερα σε: Μαθηματικό, Χημικό, Φιλόλογο και Καθηγητή Αγγλικών. Στην επιστολή οι γονείς εκφράζουν την αγωνία τους, γιατί τα κενά υπάρχουν σε πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα και οι μαθητές δεν θα έχουν ίσες ευκαιρίες με τους μαθητές άλλων περιοχών που δεν έχουν κενά στους αντίστοιχους τομείς.
Δείτε εδώ την αναφορά και την επιστολή:

Η δεύτερη έχει θέμα: «Ένταξη παράκτιων αλιέων στο ΕΠΑΛΘ 2014-2020»
Με αυτήν κατατέθηκε η επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας Πάρου «Ο Άγιος Νικόλαος», με την οποία εκφράζονται διαμαρτυρίες πρόσκληση του ΥΠΑΑΤ, Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας, η οποία αφορά την «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19» της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.
Στην παραπάνω τίθεται ως βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα η ύπαρξη συσκευής VMS/ERS στο αλιευτικό σκάφος. Ωστόσο, πάνω από το 80% των παράκτιων αλιευτικών σκαφών δεν έχουν εγκατεστημένες τις συσκευές VMS/ERS και ως εκ τούτου μένουν εκτός οικονομικής ενίσχυσης μέσω του ΕΠΑΛΘ. Προτείνεται η δημιουργία νέας ανακοίνωσης 2ης πρόσκλησης του ΕΠΑΛΘ 2014-2020, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και τα αλιευτικά που δεν έχουν εγκατεστημένες συσκευές VMS/ERS.
Η τρίτη αναφορά έχει θέμα:«Απαλλαγή Πτωχοκομείου Θήρας από πληρωμή ΦΠΑ»
Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πτωχοκομείου Θήρας Εμμανουήλ Λειβαδάρου, με την οποία ζητεί να απαλλαγεί το Πτωχοκομείο Θήρας από την πληρωμή του ΦΠΑ του ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού, καθώς και όλων των απαραίτητων υλικών που θα αγοραστούν και θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Πτωχοκομείου, το οποίο όπως επισημαίνεται είναι Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Δείτε εδώ την αναφορά και την επιστολή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: