slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι «πυροβολισμοί» στον ΣΥΡΙΖΑ & η Παπαδημούπολη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Από Έμβολος 
 
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% δημιουργούν ασφυκτικές πιέσεις και εντάσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Ήδη αυτές έχουν δει το φως της δημοσιότητος και τα μέτωπα Κοτζιά- Πολάκη ή Παπαδημούλη – Κούλογλου κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ.Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν συντριπτικές μετρήσεις εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, κάποια από το περιβάλλον του επιμένουν να του μεταφέρουν ότι αυτές είναι… στημένες!!! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν τις περυσινές εκλογές του έλεγαν, περίπου, ότι θα κερδίσει τις εκλογές όταν οι πάντες έβλεπαν τις μεγάλες διαφορές υπέρ του Μητσοτάκη.

Τη στιγμή λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απομονωμένος τόσο στο πολιτικό σκηνικό όσο και στην κοινωνία, είναι παρήγορο γι αυτόν ότι το ΚΙΝΑΛ με την Φώφη Γεννηματά αδυνατεί να του αμφισβητήσει την αντιπολιτευτική πρωτοκαθεδρία.

Όμως, στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου και κυρίως στις τάξεις της Αριστερής μειοψηφίας κατηγορείται ο Τσίπρας για «προσχώρηση στο ρεφορμισμό του Κέντρου και την εγκατάλειψη του αριστερού ριζοσπαστισμού». Κάτι που όπως λένε πριμοδοτεί τον Μητσοτάκη που εμφανίζεται παντοδύναμος στο Κέντρο κι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται «συμπληρωματική δύναμη που απλώς υπόσχεται πιο ευαίσθητη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων».

Προσέξτε: Βούτσης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και Φίλης εμφανίζονται έξαλλοι με τον Τσίπρα για τα λεγόμενά του στις δύο πρόσφατες συνεντεύξεις του σε Παπαχελά και Τρέμη. Ειδικότερα δε για «τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο ίδιος ως ηγέτης», καθώς και τον χαρακτηρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ως «κόμμα που ξεκινά από το Κέντρο και φτάνει μέχρι την Αριστερά».

Είναι κάτι ακόμη: Μέγιστο πρόβλημα πια για τον Τσίπρα είναι το γεγονός ότι παγιώνεται η στέρησή του απέναντι στον Μητσοτάκη σε ζητήματα κυβερνησιμότητας. Χώρια ότι πλέον τον ξεπέρασε σε δημοτικότητα ακόμη κι η Φώφη Γεννηματά.

Τι φοβούνται στην Κουμουνδούρου; Φοβούνται τα χειρότερα, δηλαδή τη δημοσκοπική κατολίσθηση. Κι αν αυτό συνεχιστεί θα σηματοδοτήσει «απογοήτευση στους πασοκογενείς και όσους άλλους από το Κέντρο και την Αριστερά πίστεψαν ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θ’ αλλάξει τα δεδομένα». Κι αυτό θα είναι καταστροφικό δεδομένου ότι μέχρι και όνομα θ’ αλλάξει το κόμμα για να υποδεχτεί πασοκογενείς….

Φοβούνται κάτι ακόμη: Την όλο και μεγαλύτερη εσωστρέφεια εντός των τειχών της Κουμουνδούρου. Όπου «σφάζονται» για καλύτερα μετερίζια εξουσίας οι…. «Δεξιοί» Συριζαίοι με τους «Αριστερούς» κι οι «Εκσυγχρονιστές» με τους «Νεοαυριανιστές»! Όλοι εναντίον όλων. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι παλαιοπασόκοι έθεσαν το ζήτημα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ισχυριζόμενοι ότι … πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έλαβαν διαβεβαιώσεις για μια μεγάλη κυβερνώσα παράταξη. Κι έλεγαν ότι «αν ήταν να μπλέκουμε με φράξιες και καυγάδες, μέναμε και στο ΠΑΣΟΚ».

Ο πετροπόλεμος

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά –και πολλά άλλα- στο εσωτερικό, εξωγενείς επιχειρηματικοί κύκλοι επιχειρούν την κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ σ’ ένα…. Αντιδεξιό μέτωπο. Ματαίως προς το παρόν αφού η πλειοψηφία του «πράσινου» κομματικού μηχανισμού τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝΑΛ.

Προσέξτε: Η Φώφη Γεννηματά αλλά και το όλον ΚΙΝΑΛ βρήκαν σύμμαχο στις πεποιθήσεις τους τον … Πολάκη! Ο οποίος εμφανίστηκε αγκαλιά με τον… Καμμένο δηλώνοντας ότι…. «κάποια πράγματα αντέχουν στον χρόνο»! «Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα λέει ο Τσίπρας, δεν έβαλε μυαλό», έλεγαν κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ στους διαδρόμους της Βουλής και στη Χαριλάου Τρικούπη. Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα ίδια αυτά «πράσινα» στελέχη πιάνουν την μύτη τους με απαρέσκεια κάθε φορά που ακούνε το όνομα Καμμένος, προφανώς ενθυμούμενα όσα έσουρνε στους Ανδρέα και Γιώργο Παπανδρέου. Τον πρώτο, μάλιστα, τον εμφάνιζε κάποτε ως… αρχηγό της 17Ν!!!

Προσέξτε κι αυτό: Οι αγκαλιές Πολάκη – Καμμένου ενεργοποίησαν και τα αντανακλαστικά του Κοτζιά, που βρίσκεται στα δικαστήρια με τον πρώην υπουργό Άμυνας μετά τις εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες -που ακούστηκαν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου – για μίζες και ατασθαλίες στη διαχείριση κρατικών υποθέσεων.

Μα δεν είναι μόνο αυτά. Μαίνεται ο πετροπόλεμος ανάμεσα σε Παπαδημούλη και Κούλογλου για τα θέματα του «πόθεν έσχες» του πρώτου και τα δεκάδες σπίτια του! Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να πάει στην Αίγινα και να περάσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο με τον Κούλογλου, για να του «κάνει μασάζ» προκειμένου να μην αλλάξει γνώμη και να μην ανεξαρτητοποιηθεί από την ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που κατάφερε, χωρίς όμως να λυθεί το θέμα.

Real estate Papadimoulis

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά –και πολλά άλλα- η ιστορία με τα δεκάδες σπίτια που αγοράζει ο Παπαδημούλης και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ για να στεγάζονται μετανάστες και πρόσφυγες , εξακολουθεί και βρίσκεται στα ψηλά της επικαιρότητας και να στιγματίζει την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον Παπαδημούλη έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες με κριτικές που αγγίζουν πια την καρδιά της Κουμουνδούρου. Από το ότι «το Αριστερός είναι το άλλοθι», μέχρι το «Αριστερός είναι επάγγελμα»!

Προσέξτε: Στην Κουμουνδούρου …άσπονδοι φίλοι του Παπαδημούλη ισχυρίζονται πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση απέφυγε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να υπουργοποιηθεί, επιλέγοντας την ασφάλεια –από κάθε άποψη- των Βρυξελλών και την δημιουργία της … Παπαδημούπολης!

Εν κατακλείδι: Αν ένα προσεκτικό ρεπορτάζ «βγάζει» τόσες ειδήσεις και δεδομένα, σκεφτείτε τι συμβαίνει στα ακόμη πιο βαθιά της Κουμουνδούρου…

Όπου εξακολουθούν ν’ αναρωτιούνται –κοιτώντας προς τον 7ο όροφο- για ποιον λόγο ο Μητσοτάκης εμπνέει την κοινωνία και αφήνει πίσω τη σκόνη του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: