slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το λιμάνι της Νάξου: Οι μικροπολιτικές και οι κοντόφθαλμες σκοπιμότητες δεν έχουν χώρο στο μέλλον του τόπου μας και της διαβίωσής μας!

Το λιμάνι της Νάξου, η βασική πύλη εισόδου του νησιού, που εξυπηρετεί ντόπιους και επισκέπτες για σχεδόν 70 χρόνια με την υπάρχουσα μορφή. Το αγαπάμε το λιμάνι μας και, όπως καθετί που αγαπάμε, φροντίζουμε να το κρατάμε όμορφο και ανανεωμένο. Τώρα ήρθε η ώρα να φροντίσουμε ώστε να μην πέσει η “πόρτα” του σπιτιού μας. Ήρθε η στιγμή να ανακαινίσουμε και να δώσουμε στο λιμάνι μας τη μορφή που πρέπει, ώστε να είναι ασφαλές και να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες θαλάσσιων μεταφορών. Οι χρονοβόρες μελέτες έφτασαν στο σημείο της διαβούλευσης. Ελπίζω όλοι οι αρμόδιοι φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιλέξουν το δρόμο της ανανέωσης και των σύγχρονων αναγκών διαχείρισης. Υπενθυμίζω και κάνω γνωστό, σε όσους δεν γνωρίζουν, ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του λιμένα δεν έχουν νομιμότητα. Μ

ε τις παρούσες ενέργειες και μελέτες, όχι μόνο θα γίνουν παρεμβάσεις στο λιμάνι για εκσυγχρονισμό, αλλά θα αποκτήσει και άδεια νομιμότητας, ώστε να μπορούν να γίνουν ακόμα και τα μικρά έργα συντήρησης, που δεν μπορούν να γίνουν τώρα. Σκεφτείτε μόνο τι θα γίνει αν μια θύελλα καταστρέψει το λιμάνι, όπως είχε γίνει πριν λίγα χρόνια με τον κυματοθραύστη. Απλούστατα, θα μείνουμε χωρίς προσεγγίσεις πλοίων. Και τότε, αυτό που θα ζήσουμε, θα κάνει τον πρόσφατο περιορισμό μας, λόγω του κορονοϊού, να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι.
Δεν θα αφήσουμε το λιμάνι μας αβοήθητο, όπως δεν αφήνουμε τους ίδιους τους γονείς μας. Επιτέλους, η ώρα ευθύνης όλων έφτασε! Οι μικροπολιτικές και οι κοντόφθαλμες σκοπιμότητες δεν έχουν χώρο στο μέλλον του τόπου μας και της διαβίωσής μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: