slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κορονοϊός: Στους 22 οι νεκροί – 821 κρούσματα στην Ελλάδα, 78 νέα κρούσματα σήμερα, 53 σε κρίσιμη κατάσταση

 
Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία φτάνουν τα 78,ανακοίνωσε σήμερα 25 Μαρτίου, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, του υπουργείου Υγείας, στις 18:00
Με τις νέες περιπτώσεις του Covid-19, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 821. Από αυτούς οι 134 νοσηλεύονται με τους 53 να είναι διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νεκροί από τον ιό φτάνουν τους 22, με τον μέσο όρο της ηλικίας τους να είναι τα 75 έτη.
Ο 22ος νεκρός ήταν Γερμανός καθηγητής ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Ιδιαίτερη προσοχή στα γηροκομεία δίνει η κυβέρνηση
«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο λοιμωξιολόγος.
Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.
Χαρδαλιάς: Γράφουμε την δική μας ιστορία, ως κοινωνία
Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: