slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ με σκληρό εσωκομματικό μπρα ντε φερ

Από Βήμα Press
 

Με το όπλο παρά πόδα βρίσκονται τα εσωκομματικά στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της τελικής ευθείας των αποφάσεων προς το Συνέδριο “διεύρυνσης” της Άνοιξης.

Οι εξ ευωνύμων του Αλέξη Τσίπρα, των οποίων οι επιφυλάξεις για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο εντείνονται “προκαλούνται” εσωκομματικά από τους “προεδρικούς” για σειρά θεμάτων που διχάζουν το κόμμα.
Η νέα ονομασία
Το μεγάλο εσωκομματικό ξεκαθάρισμα θα γίνει με το “πρόσχημα” της νέας ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανοίξει ήδη τον ασκό του Αιόλου στην Κουμουνδούρου.

Οι “53” έχουν από καιρό διαμηνύσει σε όλα τα κομματικά Όργανα ότι αρνούνται να αλλάξει όνομα το κόμμα ενώ οι προεδρικοί, τάσσονται υπέρ της πολιτικής ανάγκης για νέο όνομα που θα σηματοδοτήσει την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και το πέρασμά του στη νέα εποχή.

Αυτή η “νέα εποχή” , η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στη σοσιαλδημοκρατία, αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρών εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, με το πάτωμα της Κουμουνδούρου να μυρίζει “βενζίνη”. Ένα σπίρτο αρκεί για να μπουρλοτιάσει το κλίμα στο κόμμα, όπερ αναμένεται να αποτυπωθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του προσεχούς σαββατοκύριακου.

Εκεί όπου θα αποφασιστεί ποια ερωτήματα θα περιλαμβάνονται στο “εσωτερικό δημοψήφισμα” που έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει το κόμμα τον Απρίλιο με αιχμή , τη νέα ονομασία.

Αναφανδόν κατά της συμπερίληψής ερωτήματος για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ στο επικείμενο δημοψήφισμα είναι οι “53” και “κομματικοί”, επιμόνως “υπέρ” είναι οι προεδρικοί του κόμματος αλλά και οι “σύμμαχοι”.

Πρώτος εξάλλου έδωσε την “πάσα” στον Αλέξη Τσίπρα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ( συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον) και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΔΗΜΑΡ ( δηλαδή ο κ. Θεοχαρόπουλος), προσφάτως απεφάνθη μέσω απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της, ότι θα πρέπει να τεθεί σε εσωκομματικό δημοψήφισμα το ζήτημα του νέου ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιφυλάξεις
Στην ηγεσία της Κουμουνδούρου πάντως, παραμένουν οι επιφυλάξεις για το εάν θα πρέπει ή όχι, να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος για το όνομά του.

Κομματικές πηγές, ούτε αποκλείουν αλλά ούτε “ενθαρρύνουν” την υιοθέτηση του σεναρίου ενώ στενός συνομιλητής του κ. Τσίπρα ο οποίος παρακολουθεί στενά τα κομματικά δρώμενα, διατύπωνε στο “Κ” την εκτίμηση, πως τελικά το όνομα, δεν πρόκειται να τεθεί στα ερωτήματα του Δημοψηφίσματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, έχει πάρει τις αποφάσεις του για τη “μεγάλη εικόνα”: Το κόμμα θα διευρυνθεί προς το Κέντρο παρά τις εξ αριστερών του αντιδράσεις με στόχο να διατηρήσει και να διευρύνει τα ποσοστά του απευθυνόμενο και στους μετριοπαθείς κεντρώους “προοδευτικούς” πολίτες.

Κεντροδεξιά
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται εξάλλου και η “κεντροδεξιά” τάση που θα ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου, αποτελούμενη από πρώην ΑΝΕΛίτες βουλευτές, όπως ο Βασίλης Κόκκαλης αλλά και λοιπά κεντροδεξιά πρώην καραμανλικά στελέχη που έχουν λάβει οριστικό διαζύγιο από την Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον υπό κατασκευή νέο ΣΥΡΙΖΑ , τα εσωκομματικά μέτωπα που “μαίνονται” εδώ και μήνες, είναι σαν τη λερναία ύδρα: Πολλαπλασιάζονται ραγδαία πότε για λόγους ουσίας και συχνά για προσχηματικούς.

Της Νίκης Ζορμπά


Πηγή: capital.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ INC


Έχετε επιδοθεί σε πού να πάρει δάνεια, απορρίφθηκε από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. ΔΑΝΕΙΟ ΔΑΝΕΙΟ είναι εδώ για να σας χορηγήσει ότι το αναμενόμενο δάνειο που επιθυμείτε επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και παροχής
οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας
Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από 1 έως
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής ακινήτων,
. δάνεια κατασκευής,
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων,
. στεγαστικά δάνεια
. Καταναλωτικα δανεια,
. Δάνεια FHA,
. προσωπικά δάνεια,
. δάνεια αυτοκινήτων και
κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lending-tree@outlook.com

whatsapp: +1 213 419 2419

Με ζεστή σκέψη