slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Α. Αλιμπέρτης: Ο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα στη Νάξο πρέπει να λειτουργεί μέχρι να γίνει ο νέος


Αντώνης Αλιμπέρτης (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Ο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα όταν κατασκευάστηκε, το 1987, ήταν ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο για τη Νάξο αφού μέχρι τότε η θάλασσα της περιοχής ήταν χάλια λόγω των λυμάτων και πρέπει να συνεχίσει να συντηρείται και να λειτουργεί μέχρι να κατασκευαστεί νέος, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορωνίδας, Αντώνης Αλιμπέρτης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Επισήμανε δε πως οι μετρήσεις των δυο τελευταίων χρόνων στη θαλάσσια περιοχή είναι πολύ καλές, ενώ παράλληλα τόνισε πως εκπονείται μελέτη για την κατασκευή νέου ΒΙΟΚΑ σε νέα θέση στον Απόλλωνα, καθώς και για τη δημιουργία ΒΙΟΚΑ στην Κωμιακή...
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κορωνίδας, επισήμανε ότι μιλά καθημερινά με το μελετητή τον κ. Μανώλη Κοντόπουλο, και η μελέτη είναι σε προχωρημένο στάδιο, λέγοντας πως η μελέτη αυτή ξεκίνησε να εκπονείται το τελευταίο διάστημα.

Στο ερώτημα πότε θα πρέπει ναολοκληρωθεί με βάση τη σύμβαση που έχει γίνει, ο κ. Αλιμπέρτης απάντησε ότι δεν γνωρίζει, ενώ επισήμανε πως με καλή θέληση και συνεργασία γίνονται πράγματα και όχι με κραυγές και καταγγελίες.

Ο πρόεδρος της Κορωνίδας σχετικά με τις ζημιές που έγιναν στον Απόλλωνα από την κακοκαιρία, υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να επιδιορθωθεί η ζημιά στην πλατεία του οικισμού, αφού είναι πλέον φανερό πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφού η θάλασσα έχει εισχωρήσει στα μπάζα κάτω από το έδαφος, καθώς και ότι πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για το λιμενοβραχίονα.

Τέλος, επισήμανε ότι πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της καθαριότητας, καθώς και το πρόβλημα με τις δημόσιες τουαλέτες.

Τον οικισμό, όπως είπε ο κ. Αλιμπέρτης, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδος Χατζηανδρέου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, Γιώργος Μανδηλαράς και Γιάννης Μαράκης με τους οποίους συζήτησαν εκτενώς για τα προβλήματα του Απόλλωνα.

Ακούστε αναλυτικά στο ΗΧΗΤΙΚΟ τι είπε ο πρόεδρος της Κορωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: