slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαταγή πληρωμής εκδίδει η Περιφέρεια κατά της ΔΕΥΑΡ για τη διαχείριση του φράγματος


SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Η περιφερειακή αρχή προχωρεί σε έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος της ΔΕΥΑΡ για ποσό ίσο  προς 2.681.548,60 ευρώ με απόφαση που πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί σε απλήρωτους λογαριασμούς μέχρι τον Νοέμβριο για την καθημερινή διαχείριση λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος Γαδουρά, την οποία έχει η ιδιωτική εταιρεία ΑΚΤΩΡ.

Μόνο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε τη σχετική εισήγηση εκτιμώντας ότι το κόστος είναι απόρροια της επιχειρηματικής λειτουργίας του Φράγματος και είναι άδικο να υποχρεωθεί τελικά να το πληρώσει ο Ροδιακός λαός στα τιμολόγια του νερού. Μάλιστα το ποσόν αυτό θα διαμορφωθεί τελικά στα 3.250.804,14 εάν συμπεριληφθεί και ο λογαριασμός του Δεκεμβρίου που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Αυτή η πρωτοφανής εξέλιξη,  να στρέφεται ο ένας δημόσιος φορέας με απειλή και πράξη κατάσχεσης εναντίον οργανισμού άλλου δημόσιου φορέα, οι πολιτικοί προϊστάμενοι των οποίων δηλώνουν υπέρμαχοι της «ανάπτυξης» με κριτήριο το κέρδος, φανερώνει το αδιέξοδο και τη χρεοκοπία της πολιτικής, που αντιμετωπίζει τα αγαθά, όπως και το νερό, ως «εμπορεύματα».

Στο σημερινό τραγελαφικό αδιέξοδο φθάσαμε, αφού ακολουθήθηκε από την περιφέρεια μια πολιτική που απέβλεπε στην ιδιωτικοποιημένη διαχείριση του φράγματος. Κι ενώ μπορούσε να ήταν αδάπανη και να μην κόστιζε τίποτα στους δημότες, αν ήταν στην ευθύνη δημόσιου φορέα χρηματοδοτούμενου από το κράτος, μετατράπηκε τελικά σε πεδίο κερδοφορίας για ιδιωτική εταιρεία με ευθύνη της περιφέρειας και συνυπογραφή από το δήμο το 2017.

Είναι υπόθεση του ίδιου του Ροδιακού λαού που πληρώνει αυτή τη στιγμή με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες της τωρινής κρίσης να απαιτήσει να μην πέσει στις πλάτες του κι αυτό το χρέος. 

Να διεκδικήσουμε δημόσιο φορέα διαχείρισης για το Φράγμα με κρατική χρηματοδότηση. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να το διασφαλίσουμε.

21/12/2020


          ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

              ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: